Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Επιστροφή στην αξιοπρέπεια για τα ΑμεΑ – όλες οι αλλαγές

Επιστροφή στην αξιοπρέπεια για τα ΑμεΑ – όλες οι αλλαγές

Με το πολυνομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή απλοποιείται η διαδικασία για χιλιάδες ΑμεΑ έτσι ώστε όχι μόνο να μην περνούν συνεχώς από τα ΚΕΠΑ για την πιστοποίηση της αναπηρίας τους, εφόσον είναι μη αναστρέψιμη, αλλά και να μην χρειάζεται να καταβάλουν τα «46 ευρώ της ντροπής» για να εξεταστούν. Παράλληλα θα προστεθούν στις λίστες με τις αναγνωρισμένες από το κράτος αναπηρίες εκατοντάδες σπάνιες αναπηρίες που μέχρι τώρα αγνοούσε το Δημόσιο.

tsaxakis

Επιστροφή στην αξιοπρέπεια για τα ΑμεΑ επιχειρείται με την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στη βουλή με τίτλο: «Ανακούφιση των ΑμεΑ και απλοποίηση διαδικασιών λειτουργίας των ΚΕΠΑ». Το νέο πλαίσιο πιστοποίησης αναπηρίας λύνει τα χέρια των ΑμεΑ καθώς μεταξύ άλλων θα λαμβάνουν στο εξής πιστοποιητικά για κάθε νόμιμη χρήση κι έτσι δε θα αναγκάζονται να υπομένουν  συνεχώς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Στις επιτυχίες του Αναπηρικού Κινήματος πανελλαδικά, αλλά και του τοπικού Σωματείου ΑμεΑ σύμφωνα με τον Πρόεδρο, Δημήτρη Τσαχάκη, συγκαταλέγεται και η επαναφορά του εξωιδρυματικού επιδόματος σε όσα ΑμεΑ τυχόν νοσηλευτούν εκτάκτως και έχαναν το σημαντικό αυτό βοήθημα.

Μπορεί κάποιες από αυτές τις μεταρρυθμίσεις να θεωρηθούν από τους θεσμούς, ως μονομερείς ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης, όμως σίγουρα ο εκσυγχρονισμός λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας επιβάλλεται.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Έρχονται 42.521 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο λέει το πολυνομοσχέδιο

dikaiologitika.gr Στις 42.521 εκτιμάται ο αριθμός των μονίμων προσλήψεων στο Δημόσιο, την περίοδο 2018 – …

Σχόλια

Font Resize