Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια στο Πολυτεχνείο τα ξημερώματα – Μολότοφ και δακρυγόνα στην Πατησίων
Ðïñåßá áðü ïìÜäåò áíôéåîïõóéáóôþí êáé ïñãáíþóåéò ôçò åîùêïéíùâïõëåõôéêÞò áñéóôåñÜò ãéá ôçí åðÝôåéï ôçò äïëïöïíßáò ôïõ Áë. Ãñçãïñüðïõëïõ ôçí ÊõñéáêÞ 6 Äåêìåâñßïõ 2015. Åðåéóüäéá óôá ÅîÜñ÷åéá. (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο τα ξημερώματα – Μολότοφ και δακρυγόνα στην Πατησίων

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στη 1:30 π.μ στην περιοχή του Πολυτεχνείου, με πρωταγωνιστές 200 νεαρούς που συμμετείχαν σε συναυλία στον χώρο του Ιδρύματος.

Ακόμη ένα βράδυ επεισοδίων στα Εξάρχεια, όπου οι «γνωστοί – άγνωστοι» έστησαν οδοφράγματα μπροστά στο Πολυτεχνείο, επιτέθηκαν σε διμοιρίες των ΜΑΤ με μολότοφ και φωτοβολίδες και έκαψαν τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα και κάδους απορριμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Όλα ξεκίνησαν από τη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνης στη 01:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (10.07.2016) και μέχρι τις 04:00 η ευρύτερη περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Αρχικά, άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα σε διμοιρίες των ΜΑΤ. Η απάντηση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν η χρήση χημικών.

Στη συνέχεια, οι άγνωστοι έκαψαν δύο αυτοκίνητα, που ήταν σταθμευμένα στην οδό Αβέρωφ και προκάλεσαν φθορές σε άλλα τρία Ι.Χ, σε φανάρια, ενώ έκαψαν και κάδους απορριμάτων.

Τα νέα επεισόδια στα Εξάρχεια προκαλούν και νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση. Με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Το κέντρο της Αθήνας, με ευθύνη της Κυβέρνησης, έχει γίνει άβατο για πολίτες και αστυνομικούς! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αδιαφορεί για την ασφάλεια όλων. Δεν πάει άλλο! Επιτέλους, ο κ. Τόσκας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Τα επεισόδια και οι συγκρούσεις με τα ΜΑΤ διήρκεσαν μέχρι τις πέντε το πρωί.

Οι ταραχοποιοί έκαψαν δύο αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων, ενώ έχουν υποστεί ζημιές και σηματοδότες.

Check Also

Κρήτη – Λαμπάδιασε αυτοκίνητο έξω από το Πολυτεχνείο

https://www.zarpanews.gr/ Στις φλόγες παραδόθηκε το πρωί της Πέμπτης ένα αυτοκίνητο που κινούταν στο δρόμο προς …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize