Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΧΑΝΙΑ / Επίσκεψη μαθητών δημοτικών σχολείων στο λιμάνι της Σούδας στα πλαίσια της ΕυρωπαϊκήςΗμέρας Θάλασσας
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επίσκεψη μαθητών δημοτικών σχολείων στο λιμάνι της Σούδας στα πλαίσια της ΕυρωπαϊκήςΗμέρας Θάλασσας

Η Ευρωπαϊκή  Ημέρα Θάλασσας (EuropeanMaritimeDay), που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Επιτροπής Θαλασσίων Υποθέσεων της Κοινότητας, γιορτάζεται φέτος  για πρώτη φορά στην Ελλάδα.  Συμμετέχοντας λοιπόν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της, το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων διοργάνωσε την δράση   «Η θάλασσά μας – το λιμάνι μας – το μέλλον μας στα μάτια της νέας γενιάς».

Μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης από Δημοτικά Σχολεία της ευρύτερης περιοχής της Σούδας ξεναγήθηκαν σήμερα Παρασκευή 29-5-2015 από εθελοντές σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης, τόσο στους χώρους του λιμανιού της Σούδας, όσο και στους χώρους της Ακαδημίας  Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης στο Βλητέ.  Επίσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Χανίων και με στελέχη του Τελωνείου Χανίων, καθώς και να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες και τις λειτουργίες του λιμανιού, όπως επίδειξη φορτοεκφόρτωσης  πλοίου με το γερανό του λιμανιού, ζύγιση λεωφορείου στην πλάστιγγα του λιμανιού κλπ. Ακόμα, συζήτησαν με τους σπουδαστές της Α.Ε.Ν. για τα ναυτικά επαγγέλματα, για το ρόλο των θαλάσσιων μεταφορών και για τις  ναυτιλιακές και λιμενικές δραστηριότητες.

Μετά την επιτυχή αυτή ενημερωτική επίσκεψη των μαθητών, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα διοργάνωσης της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας της  Ευρωπαϊκής  Επιτροπής για την ευκαιρία που μας έδωσαν, όπως και την Ένωση Λιμένων Ελλάδος για την υποστήριξη της διοργάνωσης.

Επίσης ευχαριστούμε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης και τους πρόθυμους σπουδαστές-ξεναγούς της, τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της γύρω περιοχής που άμεσα αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας, καθώς και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, το Τελωνείο Χανίων και το  Σώμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Χανίων για την συνεργασία τους και την ΒΙΟΧΥΜ για τους χυμούς που προσέφερε στους μικρούς μαθητές.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Συλλήψεις μαθητών και γονέων για την κατάληψη σχολείου – Ο λόγος της αστυνομικής επέμβασης!

agriniopress.gr Συλλήψεις μαθητών γυμνασίου αλλά και των γονιών τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, σημειώθηκαν χθες …

Σχόλια

Font Resize