Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΠΝΕΥΜΑ / Εορτασμός του Αγίου Μαθιού Γερακαρίου από το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών ΣΥΝΠΟΛΙΣ στο Ρέθυμνο

Εορτασμός του Αγίου Μαθιού Γερακαρίου από το Σύλλογο Ενεργών Πολιτών ΣΥΝΠΟΛΙΣ στο Ρέθυμνο

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου «ΣΥΝΠΟΛΙΣ» θα τιμήσει τη μνήμη του αγίου νεομάρτυρος Ματθαίου του εκ Γερακαρίου, του εν Ρεθύμνω, με πανηγυρική θεία λειτουργία την ημέρα της εορτής του, Πέμπτη 18 Αυγούστου, στον ιερό ναό Κυρίας των Αγγέλων (Μικρή Παναγία).

Ο Άγιος Ματθαίος (Μαθιός) από το Γερακάρι, κάτοικος Ρεθύμνου, θανατώθηκε από τους Τούρκους, σε ηλικία περίπου 30 ετών, το 1700 (μόλις 50 χρόνια περίπου από την κατάληψη του Ρεθύμνου από τους Τούρκους), εξαιτίας της γενναίας επιθυμίας του να κρατήσει την πίστη, τις αξίες και τα ιδανικά των πατέρων του, που είναι η πίστη, οι αξίες και τα ιδανικά και των δικών μας πατέρων, αυτά που καλούμαστε να μεταδώσουμε στα παιδιά μας για ένα καλύτερο αύριο.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 17 Αυγούστου, θα τελεστεί μέγας εσπερινός με αρτοκλασία από ώρα 7 μ.μ.

Το πρωί της εορτής, από ώρα 7 π.μ., θα τελεστεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου. Κατά τη θεία λειτουργία ο θεολόγος Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης θα μιλήσει με θέμα: «Το μήνυμα των Νεομαρτύρων και το αίτημα της εποχής μας για νέους μάρτυρες».

 

Προσκαλούνται άπαντες.

Check Also

Ρέθυμνο – Τιμήθηκαν οι αθάνατοι ήρωες Μυλοποταμίτες

 Στο «Ταφικό Μνημείο Ηρώων Πεσόντων Μυλοποταμιτών» Τιμήθηκαν οι αθάνατοι ήρωες Μυλοποταμίτες που έπεσαν στο Λατζιμά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize