Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου» – Μήνυμα Γιάννη Πλακιωτάκη

Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου» – Μήνυμα Γιάννη Πλακιωτάκη

Εορτασμός της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου»
Η 20η Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί με απόφαση της πολιτείας ως «Ημέρα της Αστυνομίας» ενώ παράλληλα και ως ημέρα που τιμάται ο προστάτης του Σώματος Άγιος Αρτέμιος.
Για το λόγο αυτό τελέστηκε σήμερα (20-10-2015) το πρωί, δοξολογία στους Μητροπολιτικούς Ιερούς Ναούς στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, στην οποία παραβρέθηκαν οι Αρχές, οι τοπικοί φορείς, αντιπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, καθώς και οι απόστρατοι του Σώματος.
Παράλληλα αναγνώστηκε η ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου κ.
Επισημάνεται ότι, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου, πραγματοποιείται έως και την 22.10.2015, εθελοντική αιμοδοσία από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, για λογαριασμό της Τράπεζας αίματος του Σώματος, καθώς και παιδιών πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία.
Επίσης γνωστοποιείται ότι σήμερα (20.10.2015) πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Χανίων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο, παρουσία εκπροσώπων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

eortasmos agiou artemiou 2015 (1) eortasmos agiou artemiou 2015 (2) eortasmos agiou artemiou 2015 (3) eortasmos agiou artemiou 2015 (4) eortasmos agiou artemiou 2015 (5)

Προς
Δ/νση Αστυνομίας Λασιθίου
Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2015
Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παραστώ στον εορτασμό της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας και του προστάτη της Αγίου Αρτεμίου που θα γίνει στον Άγιο Νικόλαο. Δυστυχώς, ανειλημμένες υποχρεώσεις  δε μου επιτρέπουν να είμαι σήμερα κοντά σας όπως επιθυμώ.
Η Ημέρα της Αστυνομίας , αποτελεί για τον Έλληνα Αστυνομικό, την κορυφαία έκφραση αναγνώρισης και εμπιστοσύνης. Σε μια ελεύθερη, σύγχρονη και δημοκρατικά οργανωμένη πολιτεία η Ελληνική Αστυνομία καλείται να διαδραματίσει τον σπουδαίο κοινωνικό της ρόλο προς όφελος των πολιτών. Έχει ως αποστολή να υπηρετεί τον ελληνικό λαό, να προστατεύει την έννομη τάξη και να προσφέρει τις υπηρεσίες της. Είναι σε διαρκή ετοιμότητα για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, την περιφρούρηση του Δημοκρατικού πολιτεύματος και της έννομης τάξης και αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, πάντοτε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.
Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει χρονικά , με μία κρίσιμη ιστορικά συγκυρία για την χώρα μας και την Ελληνική Αστυνομία. Οι μεγάλες αλλαγές σε κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο και στο γεωπολιτικό περιβάλλον, η ποιοτική διαφοροποίηση της εγκληματικότητας και η διεθνοποίηση του εγκλήματος, καθιστούν αναγκαίο τον επαναπροσδιορισμό της Αστυνομίας του σήμερα.
Σας ευχαριστώ για άλλη μία φορά για την πρόσκλησή σας, να παραστώ στον σημερινό εορτασμό ενώ παραμένω δίπλα σας αρωγός όπως άλλωστε έκανα σε όλη την πολιτική μου διαδρομή.
Ιωάννης Πλακιωτάκης
Βουλευτής Λασιθίου

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Όλο το πρόγραμμα του εορτασμού της 77ης επετείου της Μάχης της Κρήτης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 77ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α΄ ΓΕΝΙΚΑ Από τις 8 το πρωί της …

Σχόλια

Font Resize