Ενθουσίασε το κοινό το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι στο Διεθνές Συνέδριο στη Φλωρεντία

stelios sampson aimi mixelidaki pepi birliraki kostas iliakispepi birliraki

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι Σύνεδροι στο 1ο Διεθνές Συμπόσιο για το Καρναβάλι που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Φλωρεντία, την παρουσίαση του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης Πέπη Μπιρλιράκη, παρουσίασε το Καρναβάλι του Ρεθύμνου στην απογευματινή συνεδρία του Συμποσίου, παρουσία μεταξύ άλλων, εκπροσώπων του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και της Νάπολης, του Υπουργείου Πολιτισμού της Αργεντινής, του Συμβουλίου των Τεχνών της Μάλτας, της Ιταλικής Ένωσης Μουσειογραφίας και Ανθρωπολογίας του Βιαρέτζιο, του Πανεπιστημίου του Μεξικού, του Ιταλικού Πανεπιστημίου Σπουδών του Τρέντο, του Εθνικού Μουσείου Πολιτισμού του Περού, της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πόλεων για το Καρναβάλι (FECC), μέλος της οποίας είναι και το Ρέθυμνο.

Η Αντιδήμαρχος παρουσίασε τη δυναμική του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στη σύγχρονη κοινωνία, αφού πραγματοποίησε ιστορική αναφορά, επιβεβαιώνοντας την αντοχή του θεσμού στο χρόνο, ακόμη και σε περιόδους κρίσιμες για τη χώρα μας, αλλά και για όλο τον κόσμο. Έμφαση δόθηκε στη φιλοσοφία που διέπει το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι και στις μελλοντικές του προοπτικές. Το οπτικοακουστικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια της ομιλίας της κυρίας Μπιρλιράκη (πλήθος διαφανειών με αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από το πρώτο Καρναβάλι που διοργανώθηκε στο Ρέθυμνο στις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα, τις οποίες διέθεσε από το προσωπικό του αρχείο και από το αρχείο της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. ο κύριος Μάνος Τσάκωνας/Αρχιτέκτονας – στέλεχος Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. και βίντεο που επιμελώς επεξεργάστηκε ο κύριος Νίκος Μαρκαντώνης/Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρ.Κ.) απέδωσε με πειστικότητα και ρεαλισμό όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και κυριολεκτικά απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των συμμετοχόντων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο περιθώριο των εργασιών, πέραν των συγχαρητηρίων που δέχθηκε η Ρεθεμνιώτικη αποστολή, εκδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον μελλοντικής συνεργασίας, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Νάπολης, κυρία Teresa Colletta, εκπρόσωποι της Μάλτας, του Βιαρέτζιο, όπως και των χωρών της Λατινική Αμερικής: Κολομβίας, Αργεντινής και Περού.

Οι εργασίες του Συνεδρίου συνεχίζονται στην Φλωρεντία σήμερα Πέμπτη 04/02/2016, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο 05-06/02/2016 το Συνέδριο θα συνεχιστεί στην πόλη Βιαρέτζιο της Ιταλίας.

Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολουθούν οι: Πέπη Μπιρλιράκη Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης, Κώστας Ηλιάκης Πρόεδρος Κ.Ε.ΔΗ.Ρ., Στέλιος Σαμψών Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Ρ.Κ., Αίμη Μιχελιδάκη Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου Δήμου Ρεθύμνης.

`

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize