Αρχική / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Εμφύλιος καθηγητών για το Μουσικό Σχολείο

Εμφύλιος καθηγητών για το Μουσικό Σχολείο

Το Δ.Σ. της ΕΛ.Μ.Ε. Χανίων συμμερίζεται τη διαμαρτυρία των έντεκα καθηγητών/-τριών του Μουσικού Σχολείου Θερίσου (Χανίων) για τον αντιδημοκρατικό, αντιπαιδαγωγικό και τελικά διαλυτικό -για τη σχολική μονάδα- τρόπο διεύθυνσης της απερχόμενης διευθύντριας κ. Δασκαλάκη. Αυτός ο τρόπος διεύθυνσης έχει ήδη προξενήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργία της σχολικής μονάδας προκαλώντας την αντίδραση όχι μόνο των εκπαιδευτικών που εργάζονται σ’ αυτήν μα και του Συλλόγου Γονέων αλλά και άλλων εμπλεκόμενων παραγόντων.

Πέρα από την αναφορά των συναδέλφων για την κ. Δασκαλάκη που επισημαίνει τη «συχνά επιθετική, προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά της απέναντι σε μαθητές και καθηγητές τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο», ως Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων έχουμε κι εμείς ιδία γνώση της αυταρχικής και αντισυναδελφικής συμπεριφοράς της εν λόγω διευθύντριας, αφού κατά την επίσκεψή μας τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους στο Μουσικό Σχολείο Θερίσου (Χανίων) μετά από πρόσκληση των συναδέλφων με σκοπό να εξομαλυνθούν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί, η κ. Δασκαλάκη όχι μόνο προσπάθησε να αποτρέψει την επίσκεψη του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων κατά τις ώρες λειτουργίας του σχολείου ισχυριζόμενη ψευδώς ότι είναι παράνομη η επαφή των συναδέλφων με τα συνδικαλιστικά τους όργανα πριν το πέρας του ωραρίου, μα και εκτόξευσε απειλές και επιχείρησε να εκφοβίσει τα μέλη του Δ.Σ. για τη γνώμη που τυχόν θα διατύπωναν όσον αφορά στην έκρυθμη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

mousiko sxoleio therisou

Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων καυτηριάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές που επιχειρούν να ακυρώσουν τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας αλλά και την ίδια την υπόσταση του Συλλόγου των Διδασκόντων προς όφελος ενός μοντέλου διοίκησης των μάνατζερς αντιμετωπίζοντας τους εκπαιδευτικούς ως πειθήνιους υφισταμένους-υποχρεωμένους να εκτελούν άνωθεν εντολές.

Η παιδαγωγική ελευθερία και η δημοκρατία στο σχολείο είναι για μας αδιαπραγμάτευτη αρχή. Όποιος επιχειρεί προς όφελος του σχολείου της αγοράς να την καταλύσει, θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι..

Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

«Σε περίπτωση αφυδάτωσης, εφημερεύει το δικαστήριο»

Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου: Απαιτούμε άμεσα μέτρα θεσμικής θωράκισης των εργαζομένων! - Εάν δεν δράσουμε …

Σχόλια

Font Resize