Το μήνυμα του Προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Ρεθύμνου, Λεωνίδα Μπουρμπάκη, λίγο πριν την εκδήλωση: Πόλεμος στη Συρία – Τρομοκρατία – Προσφυγικό

Η όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων
Βρισκόμαστε , μπροστά στην όξυνση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων κάτι που φαίνεται και στη Συρία αυτή τη στιγμή : Η επέμβαση στην περιοχή , από μέρους των ΗΠΑ της ΕΕ και των συμμάχων τους στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Συρία , έχει ως μόνο στόχο να διασφαλίσει την πρόσβαση των αμερικανικών κι ευρωπαϊκών μονοπωλίων στην περιοχή καθώς αποτελεί εμπορικό πέρασμα . Απόρροια αυτής της επέμβασης είναι ένας πόλεμος που διαρκεί ήδη 5 χρόνια , έχει στοιχήσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους κι έχει ξεσπιτώσει από το τόπο τους εκατομμύρια άλλων δημιουργώντας έτσι κύματα προσφύγων προς την Ευρώπη όπου τους περιμένουν κλειστά σύνορα και καταστολή . Ακριβώς για τους σκοπούς της επέμβασής τους αυτής οι ΗΠΑ και η ΕΕ χρηματοδότησαν , εξόπλισαν κι ενίσχυσαν το ISIS .
Ωστόσο τα σχέδια αυτά των δυνάμεων αυτών έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα τη Ρωσίας , της Κίνας και των συμμάχων της στην περιοχή που προσβλέπουν να εξασφαλίσουν την μερίδα του λέοντος από τον πλούτο της περιοχής για χάρη των δικών τους μονοπωλίων .
Όσον αφορά στις επιθέσεις στο Παρίσι , πριν δύο βδομάδες , θα αξιοποιηθούν για την περαιτέρω εμπλοκή των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή , για την τρομοκράτηση των λαών , την ένταση της αστυνομοκρατίας , της καταστολής του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη κι αλλού .
Η συγκυβέρνηση προθυμοποιείται να στηρίξει την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στην Μέση Ανατολή προσφέροντας γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να διευκολύνει την επέμβαση αυτή . Μια τέτοια εμπλοκή όμως τι έχει να προσφέρει στο λαό μας σήμερα ; Σίγουρα μόνο μπελάδες και συμμετοχή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς που γίνονται για την εξυπηρέτηση ξένων προς το λαό συμφερόντων .
Είναι ανάγκη λοιπόν αυτή τη στιγμή το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα να απαιτήσει :
· Την μη εμπλοκή της χώρας με οποιονδήποτε τρόπο στις νέες επεμβάσεις που σχεδιάζονται.
· Την αποδέσμευση από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ που η συμμετοχή μας σε αυτούς τους οργανισμούς μόνο δείνα φέρνει για το λαό .
Σε αυτά τα πλαίσια καλούμε τον ντόπιο λαό του Ρεθύμνου να παρευρεθεί στην εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης Ρεθύμνου την Πέμπτη 26 Νοέμβρη και ώρα 7 μ.μ στο Δημαρχείο Ρεθύμνου με θέμα :
Πόλεμος στη Συρία – Τρομοκρατία – Προσφυγικό
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Νίκος Παπαναστάσης, Ταξίαρχος εν Αποστρατεία, μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα και του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ
Ρέθυμνο 25 Νοέμβρη 2015
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ρεθύμνου
Λεωνίδας Μπουρπμάκης

eedye_logo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize