Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / Δύο Γύπες (ή Όρνια ή Σκάρες) μεταφέρθηκαν στην ομάδα του ΕΚΠΑΖ στο Ηράκλειο μέσα σε τρείς μέρες!

Δύο Γύπες (ή Όρνια ή Σκάρες) μεταφέρθηκαν στην ομάδα του ΕΚΠΑΖ στο Ηράκλειο μέσα σε τρείς μέρες!

   ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ

          Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Τ.Θ. 57, Τ.Κ. 180 10 Αίγινα

Τηλ. 2297031338 κιν. 6979914851

  1. www.ekpaz.gr, email: [email protected] & [email protected]

Οι εθελοντές  του  Ε.Κ.Π.Α.Ζ.  (Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων) στην Κρήτη, παρέλαβαν δύο Γύπες την Παρασκευή 14 Αυγούστου και τη Κυριακή 16 Αυγούστου.

         Συγκεκριμένα, τη Παρασκευή το πρωί ειδοποιηθήκαμε από πολίτη για έναν Γύπα ο οποίος εντοπίστηκε, αδύναμος να πετάξει, στη περιοχή Λίμνες Αγίου Νικολάου (Νομός Λασιθίου). Ειδοποιήθηκε άμεσα, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Νεαπόλεως η οποία μετέφερε το ζώο εσπευσμένα στο Ηράκλειο όπου και του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες. Πρόκειται για ένα μικρό Γύπα, φετινό πουλί, που είχε ελαφριά δηλητηρίαση –την οποία και ξεπέρασε-, και ασιτία.   

         Τη Κυριακή 16/8 ενημερωθήκαμε για έναν Γύπα ο οποίος βρέθηκε αδύναμος να πετάξει στις Αρχάνες. Το πουλί περισυνέλεξε η Δασοφυλακή και το μετέφερε στο Ηράκλειο πολύ γρήγορα. Είναι ένα  νεαρό πουλί που έχει κλειστό κάταγμα στο αριστερό φτερό και νευρολογικά προβλήματα. Το πουλί πήρε τις Πρώτες Βοήθειες και μεταφέρθηκε άμεσα στην Αίγινα στο ΕΚΠΑΖ.

         Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι συνέδραμαν στη σωτηρία των ζώων. Συγκεκριμένα ευχαριστούμε την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Κρήτης & Δωδεκανήσων και ιδιαιτέρως τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Νεαπόλεως κύριο Κώστα Κουμπανάκη, τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Αγίου Νικολάου κύριο Γιώργο Χωραφά, και φυσικά τον κύριο Κώστα Ξωμεριτάκη (κάτοικο Αθηνών που βρέθηκε στην Κρήτη για διακοπές) που εντόπισε το Γύπα και μας ειδοποίησε καθώς και τη κυρία Γεωργία Στεφανάκη για τη βοήθεια της. Άλλη μια φορά μια αλυσίδα ανθρώπων βοήθησε για να σωθεί ο μικρός Γύπας από τον Νομό Λασιθίου.

         Ακόμη ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά την Διεύθυνση Δασών Ηρακλείου και το Δασοφυλακείο Αρχανών και όλους του τους υπαλλήλους για τα γρήγορα αντανακλαστικά τους και την ευαισθησία που δείχνουν κάθε φορά που θα υπάρξει ένα τέτοιο περιστατικό με αγριμικό που είναι σε ανάγκη.

 

Για το ΕΚΠΑΖ

        Δέσποινα – Άννα Χατζηνικολάου

              Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

              e-mail: [email protected]

Ιωάννα Κελεσή

Υπεύθυνη για τους εθελοντές στην Κρήτη

    Τηλ. 6944460869 & 6949141126

 

f/b : ΕΚΠΑΖ – Εθελοντές και Φίλοι Κρήτης

gypas thirofylakes (1) gypas thirofylakes (2) gypas thirofylakes (3) gypas thirofylakes (4) gypas thirofylakes (5)

Check Also

Ρέθυμνο – Συνεχίζεται η λειτουργία της εθελοντικής ομάδας θεάτρου ΑΨΕΝΤΗ – Δωρεάν συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου συνεχίζει τη λειτουργία της Εθελοντικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize