Αρχική / FreeTime / Δωρεάν συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κίνας

Δωρεάν συναυλία από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Κίνας

Ένα σπουδαίο, ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός με δωρεάν είσοδο για τον κόσμο, θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 17 Αυγούστου με την οργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. Πρόκειται για την συναυλία της  διεθνούς φήμης  Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κίνας που θα δοθεί στις 9 το βράδυ στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» υπό την διεύθυνση του μαέστρου και καλλιτεχνικού της διευθυντή Long Yu.  Οι συντελεστές της ορχήστρας υπόσχονται στους Κρητικούς μία μαγική βραδιά ερμηνεύοντας τους πασίγνωστους «Πολοβτσιανούς Χορούς» από την όπερα Πρίγκιπας Ιγκόρ του Αλεξάντερ Μποροντίν, το Κοντσέρτο για βιολί των He Zhanhao και Chen Gang και την περίφημη Ενάτη Συμφωνία «του Νέου Κόσμου» του Αντονίν Ντβόρζακ.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κίνας αποτελείται από 100 μουσικούς, και στην αποστολή θα συμμετέχουν και Κινέζοι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν και θα προβάλλουν τη συναυλία, γεγονός που θα αποτελέσει μια μεγάλη τουριστική, πολιτισμική προβολή της Κρήτης στην Κίνα.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Κίνας έχει κερδίσει τα τελευταία 15 χρόνια -από το 2000 που ιδρύθηκε- την αναγνώριση του φιλόμουσου κοινού τόσο στην Κίνα όσο και στο εξωτερικό. Αποτελούμενη από έναν μεγάλο αριθμό σπουδαίων μουσικών που δουλεύουν μαζί με πάθος και αποφασιστικότητα, φιλοδοξεί να αποτελέσει την καλύτερη ορχήστρα στην Κίνα και μία από τις σπουδαιότερες τόσο στην Ασία όσο και στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα.

Η ορχήστρα είναι στην ουσία η μετεξέλιξη της “China Broadcasting Symphony Orchestra” που δραστηριοποιούνταν για χρόνια στη χώρα και έδωσε την πρώτη της συναυλία το 2000. Πάντα με τον Long Yu στο πόντιουμ, το 2001 πραγματοποίησε την πρώτη της περιοδεία και έπαιξε σε χώρες όπως η Ταϊβάν, ενώ το 2002 επέκτεινε τις εμφανίσεις της στην Ιαπωνία και την Κορέα. Για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό κοινό η ορχήστρα έπαιξε το 2005 όπου επισκέφτηκε 25 χώρες, ανάμεσά τους και κάποιες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής.

filarmoniki kinas (4) filarmoniki kinas (3) filarmoniki kinas (2) filarmoniki kinas (1)

 

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Σχόλια

Font Resize