Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / «Διορθωτικές τάσεις του ευρώ έναντι του δολαρίου, έτοιμη η ΕΚΤ, όχι σε επιπόλαιες και σπασμωδικές κινήσεις»

«Διορθωτικές τάσεις του ευρώ έναντι του δολαρίου, έτοιμη η ΕΚΤ, όχι σε επιπόλαιες και σπασμωδικές κινήσεις»

Έτοιμος είναι να αντεπεξέλθει ο επιχειρηματικός κόσμος της Κρήτης στα νέα δεδομένα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, Βαγγέλη Μανιουδάκη, αφού ήδη τόσα χρόνια βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης.

Σε διεθνές επίπεδο ο Βαγγέλης Μανιουδάκης εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει επιδείξει θετικά αντανακλαστικά και ήδη το ευρώ έναντι του δολαρίου επανέρχεται σε πιο φυσιολογικά επίπεδα και με την ποσοτική χαλάρωση η ΕΚΤ αγοράζει ομόλογα. Οι όποιες καιροσκοπικές κινήσεις από τα ξένα κεφάλαια δε φαίνεται να επηρεάζουν τη διεθνή αγορά και να την απειλούν με διάλυση.

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν σπασμωδικές κινήσεις πανικού οι οποίες μοιραία οδηγούν σε λάθη. Όχι σε ουρές στα σούπερ μάρκετ και στα πρατήρια υγρών καυσίμων, αφού υπάρχει επάρκεια αγαθών και μόνο αρνητική εικόνα στους επισκέπτες από το εξωτερικό προκαλούν. Ας καταναλώνουν κανονικά όσοι και όσο έχουν ανάγκη.

manioudakis

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

ΤτΕ: Μείωση του ELA κατά 3,2 δισ. ευρώ

iefimerida.gr Μείωση του ELA κατά 3,2 δισ. ευρώ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Στις 13 …

Σχόλια

Font Resize