Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Διήμερο με πλούσιες δράσεις ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Διήμερο με πλούσιες δράσεις ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 – ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015, 

ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, 6.30 ΜΜ -11.00 ΜΜ

Ο σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ρεθύμνου σας προσκαλεί στις καλοκαιρινές του εκδηλώσεις:

 

  1. 30 μμ.: Έκθεση καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αυτισμό σχ. έτους 2014 -2015, μέσω της δράσης «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.
  2. 30 μμ.: Διάθεση κουμπαράδων για ενίσχυση του συλλόγου. Η δράση ονομάζεται «Συμμετέχω ενεργά – Μαζί μπορούμε».

9.00 μμ : Θεατρική Παράσταση από φοιτητική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο  : «Άνθρωποι Μονάχους –Μονάχους» σε σενάριο και σκηνοθεσία -Γενική επιμέλεια: Λούκας Παναγή
Χορογραφία: Μαρία Γιαννακάκη
Ήχος-φωτισμός: Δέσποινα Σάρογλου & Μάρα Τσιριγώτη

autismos afisa

ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ ΜΑΣ.

Μια δράση προσφοράς για το ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ στις 20 και 21 Ιουνίου 2015 στο Σπίτι του Πολιτισμού

Ο σύλλογος γονέων κηδεμόνων και φίλων ατόμων με αυτισμό Ν. Ρεθύμνου σας προσκαλεί να στηρίξετε την πρωτότυπη φιλανθρωπική του δράση με το όνομα ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΝΕΡΓΑ – ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

που γίνεται στα πλαίσια στήριξης για τη δημιουργία μιας ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ, ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN, ΝΟΗΤΙΚΗ ΣΤΕΡΗΣΗ, ΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ. Η δράση της ερανικής προσφοράς που ετοιμάζεται έχει αποδέκτες όλους τους Ρεθυμνιώτες που ευγενικά θέλουν να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους ένα κουμπαρά αγάπης. Επίσης προσκαλούμε φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς που θέλουν να συμμετέχουν ενεργά καθώς και σχολεία, εργαστήρια, παιδικούς σταθμούς, επιχειρήσεις.

Η φιλοσοφία του εγχειρήματος είναι ότι όταν  ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΝΕΡΓΑ μπορώ να γίνω κι εγώ συμμέτοχος στον αγώνα για την υποστήριξη ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, με τον πιο απλό και καθημερινό τρόπο. Πιστεύουμε ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να υλοποιήσουμε τους στόχους μας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Εργαστηρίου  Δημιουργικής Απασχόλησης και ενός Κέντρου Ημέρας αν… ενισχυθούν οι δράσεις φορέων που προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Η ιδέα πλαισιώθηκε από πολύχρωμους πήλινους κουμπαράδες που ευγενικά κατασκευάστηκαν και χορηγήθηκαν απ΄ τους αγγειοπλάστες Γιώργο, Όλγα και Κατερίνα Δανδόλου.

Οι κουμπαράδες έχουν τη δημιουργική καλλιτεχνική ματιά των παιδιών του συλλόγου μια και ζωγραφίστηκαν  με τα χρώματα της διάθεσης και της χαράς τους, μέσα στα πλαίσια των καλλιτεχνικών κατασκευών των εργαστηρίων τους.

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιουνίου θα προσφέρονται δωρεάν σε όλους τους επισκέπτες στις εκδηλώσεις μας που θα γίνουν στο  ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ από τις  6.30 ΜΜ -11.00 ΜΜ.

Εκτός από το εγχείρημα με τους κουμπαράδες θα παρουσιαστούν:

  1. Θεατρική Παράσταση από φοιτητική Ομάδα Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο : «Άνθρωποι Μονάχους –Μονάχους» σε σενάριο και σκηνοθεσία -Γενική επιμέλεια: Λούκας Παναγή
  2. Έκθεση καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά με αυτισμό σχ. έτους 2014 -2015, μέσω της δράσης «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» από το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Αν θέλετε αν φιλοξενήσετε ένα κουμπαρά αγάπης και να συμμετέχετε ενεργά στο έργο μας, έστω κι αν δεν είστε στην εκδήλωση, μη διστάσετε αν καλέσετε στο 6936704854 (Κλάδου) και 6948590359 (Μελισσινός). 

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Η συζήτηση κινήθηκε σε εμπειρίες ζωής ανθρώπων που έχουν στην οικογένειά τους ένα άτομο με ιδιαιτερότητα

Μέσα στο Μάρτιο 2018 μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου γονέων και φίλων ατόμων με αυτισμό …

Σχόλια

Font Resize