Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Δημοτικός Κήπος: Εγκαινιάστηκε η νέα του Εποχή με κάτι από την παλιά του αίγλη – Πρότυπο η νέα Παιδική Χαρά

Δημοτικός Κήπος: Εγκαινιάστηκε η νέα του Εποχή με κάτι από την παλιά του αίγλη – Πρότυπο η νέα Παιδική Χαρά

Απέκτησε ξανά κάτι από την παλιά του αίγλη

Ημερομηνία δημοσίευσης:
Τελευταία ενημέρωση:

Μετά από μία μακρά περίοδο παρακμής, ο Δημοτικός Κήπος Ρεθύμνου απέκτησε κάτι από την παλιά του αίγλη. Παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε η νέα πρότυπη Παιδική του Χαρά σηματοδοτώντας μια νέα εποχή στο αγαπημένο σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων.

Τα παιδιά ενθουσιασμένα όρμησαν μέσα στη νέα Παιδική Χαρά πρότυπο στο κέντρο του Ρεθύμνου. Οι μεγάλοι θυμούνται τα δικά τους παιδικά χρόνια στον Δημοτικό Κήπο και όλοι εύχονται τα καλύτερα.

Το έργο κατασκευάστηκε με ιδίους πόρους και αυτεπιστασία του Δήμου Ρεθύμνου, ενώ το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα αναλάβει να καταστήσει σε βοτανικού ενδιαφέροντος τον Δημοτικό Κήπο. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας από κοινού από τον Δήμαρχο Ρεθύμνου και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Οδυσσέα Ζώρα, όμως ο Γιώργος Μαρινάκης δεσμεύτηκε και για περαιτέρω επιμορφωτικές δράσεις για τα παιδιά στα όρια του Δημοτικού Κήπου με τη συνδρομή και του Ρέθυμνο Assist των Cretan Kings, όπως η καλλιέργεια φυτών σε μίνι θερμοκήπια.

Εξάλλου, ήδη η Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Προβολής και Πρασίνου, Πέπη Μπιρλιράκη έχει ξεκινήσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση με τον Βοταναλόγο του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Στέργιο Πυρίντσο όχι μόνο για τον Δημοτικό Κήπο, αλλά και για τον κήπο του Παλαιοντολογικού Μουσείου στο Ρέθυμνο, να γίνει δηλαδή φύτευση με ειδικό σχέδιο, αξιοποιώντας την ενδημική χλωρίδα και προσδίδοντας βοτανικό ενδιαφέρον στους κήπους. Παράλληλα, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Κώστας Σπανουδάκης, ανέφερε ότι θα γίνουν και άλλες δράσεις αναβάθμισης με την τεχνογνωσία του πανεπιστημιακού προσωπικού, όπως και ότι το Πανεπιστήμιο αισθάνεται σεμνή ικανοποίηση για αυτή τη συνεργασία.

Οι παλαιότεροι θυμούνται στα νιάτα τους πόσο προσεγμένος ήταν ο Δημοτικός Κήπος του Ρεθύμνου, ως σημείο αναφοράς στο κέντρο της πόλης για ανθρώπους όλων των ηλικιών. Πλέον, θα φέρνουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους για να περνούν και αυτά στιγμές ξεγνοιασιάς σε ένα ομορφότερο και ασφαλές περιβάλλον. Ακόμη και παιχνίδια για παιδιά με αναπηρία έχουν προβλεφθεί και ήδη μικροί καπετάνιοι και καπετάνισσες κάνουν πρόβες για το μέλλον του τόπου στο πηδάλιο ενός από τα ευφάνταστα αυτά νέα παιχνίδια που προωθούν την ομαδική συμμετοχή στο παιχνίδι.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ευγένιος τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων, ευχόμενος να γεμίσουμε όχι μόνο με παιδική, αλλά και με γενική χαρά. Ρόλο οικοδεσπότη, είχε αναλάβει το προσωπικό της Κ.Ε.ΔΗ.Ρ. (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Ρεθύμνου), ενώ η Δημοτική Φιλαρμονική, γέμισε με χαρούμενες μελωδίες την ατμόσφαιρα.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

 

egkaineia paidiki xara rethymno (16)egkaineia paidiki xara rethymno (15)egkaineia paidiki xara rethymno (8)egkaineia paidiki xara rethymno (9)egkaineia paidiki xara rethymno (3)egkaineia paidiki xara rethymno (7)egkaineia paidiki xara rethymno (10)egkaineia paidiki xara rethymno (2)egkaineia paidiki xara rethymno (6)egkaineia paidiki xara rethymno (1)egkaineia paidiki xara rethymno (4)egkaineia paidiki xara rethymno (5)egkaineia paidiki xara rethymno (14)egkaineia paidiki xara rethymno (13)egkaineia paidiki xara rethymno (12)egkaineia paidiki xara rethymno (11)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize