Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Δεν παρέδωσε τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος και παραμένει όρθιος οικονομικά ο Δήμος Ρεθύμνου

Δεν παρέδωσε τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος και παραμένει όρθιος οικονομικά ο Δήμος Ρεθύμνου

Δεν παρέδωσε τα αποθεματικά του στην Τράπεζα της Ελλάδος και έτσι παραμένει όρθιος οικονομικά ο Δήμος Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, Στέλιο Σπανουδάκη την ώρα που άλλοι Δήμοι ανά την Ελλάδα αντιμετωπίζουν προβλήματα μισθοδοσίας και αποπληρωμής οφειλετών. Όταν ζητήθηκαν τα αποθεματικά του Δήμου Ρεθύμνου από την κυβέρνηση, έφταναν τα 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ πλέον αγγίζουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ μετά την αξιοποίησή τους λόγω της συγκυρίας.

Χρησιμοποιώντας μάλιστα τις δυνατότητες διαδικτυακής τραπεζικής με όριο τις 50.000 ευρώ, καταφέρνει ο Δήμος Ρεθύμνου να ανεφοδιάζει με πετρέλαιο τα απορριμματοφόρα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να ακινητοποιηθούν.

Ωστόσο λόγω της έλλειψης ρευστότητας των δημοτών εξαιτίας της τραπεζικής αργίας, των ελέγχων κεφαλαίων, την οικονομική αβεβαιότητα και αστάθεια, πάγωσαν οι ρυθμίσεις οφειλών, αλλά και οι δημοπρασίες όπου οι τράπεζες χρειάζεται να εκδίδουν διοικητικές επιστολές, στον πάγο και τα έργα ΕΣΠΑ, όπως και οι κρατικές επιχορηγήσεις με αποτέλεσμα τα έσοδα του Δήμου Ρεθύμνου να υπολείπονται το Α’ εξάμηνο του 2015, κατά 100.000 ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

dimotiki enotita arkadiouspanoudakis

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Στις 120 δόσεις του εξωδικαστικού επαγγελματίες με οφειλές στο Δημόσιο

dikaiologitika.grΕιδικότερα στην ρύθμιση των 120 δόσεων εντάσσονται οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize