Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Γιάννης Κεφαλογιάννης: Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης για τα οικογενειακά επιδόματα πρέπει να σταματήσει

Γιάννης Κεφαλογιάννης: Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης για τα οικογενειακά επιδόματα πρέπει να σταματήσει

Ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τα επιδόματα του ΟΓΑ

oga

Γ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

Την τεράστια κυβερνητική ολιγωρία ως προς τα οικογενειακά επιδόματα αναδεικνύουν 21 Βουλευτές της ΝΔ συμπεριλαμβανομένου του Γιάννη Α. Κεφαλογιάννη. Με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά 650.000 οικογένειες που αγωνιούν καθημερινά, οι Βουλευτές -με πρώτο υπογράφοντα τον κ. Βασίλη Οικονόμου- ζητούν να πληροφορηθούν με ερώτησή τους στον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, για την ακριβή ημερομηνία που πρόκειται να καταβληθούν στους δικαιούχους τα οικογενειακά επιδόματα του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ). Παράλληλα, διεκδικούν δεσμεύσεις για το εάν είναι εγγυημένη η προβλεπόμενη καταβολή τους.
Στην ερώτησή τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζουν ότι στους δικαιούχους του Οργανισμού επικρατεί έντονη ανησυχία μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου ανέφερε ότι η καταβολή των επιδομάτων δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της περασμένης εβδομάδας ενώ αρχικά υπήρχαν δηλώσεις για ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι την Παρασκευή.
Με δεδομένη τη συνεχιζόμενη κυβερνητική ασάφεια για το σημαντικό αυτό ζήτημα ο κ. Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Έχει παρέλθει ήδη μία εβδομάδα από την περασμένη Τρίτη όταν έπρεπε να είχαν καταβληθεί τα οικογενειακά επιδόματα. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει το απαιτούμενο κονδύλι των 225 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση του ΟΓΑ ακόμα περιμένει τις σχετικές εντολές από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) για να προχωρήσουν σε ανάλογη ενημέρωση των δικαιούχων. Την ίδια ώρα που ετοιμάζονται να επιβαρύνουν τους αγρότες όλης της χώρας αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές οικονομικές τους υποχρεώσεις. Η ανησυχία των πολιτών είναι τεράστια. Η αρχική πληροφόρηση έλεγε πως τα χρήματα θα καταβληθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου, αργότερα κυβερνητικά στελέχη μιλούσαν για τα μέσα Οκτωβρίου, στη συνέχεια υπήρξε δέσμευση για τις 23 Οκτωβρίου, ενώ ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει πότε θα γίνει η πληρωμή. Επιτέλους, ο εμπαιγμός της κυβέρνησης πρέπει να σταματήσει».

 

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

«Επιμένετε σε μια ρητορική ότι θα βγούμε στις αγορές για να δανειστούμε τελικά με ένα επιτόκιο τετραπλάσιο και πενταπλάσιο»

Κεφαλογιάννης προς Δραγασάκη: Οδηγείτε ξανά τη χώρα στα βράχια Οξύτατη κριτική του Βουλευτή Ρεθύμνου στην …

Σχόλια

Font Resize