Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / «Βόμβα» σε πλοίο, «φωτιά» και «τραυματίες» στην Παντάνασσα

«Βόμβα» σε πλοίο, «φωτιά» και «τραυματίες» στην Παντάνασσα

askisi etoimotitas malevizi (1)askisi etoimotitas malevizi (2)askisi etoimotitas malevizi (3)

Αυτό ήταν το σενάριο άσκησης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο λιμανάκι της Παντάνασσας με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Λιμενικό Σώμα με τις ειδικές δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η Π.Ε. Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, η ομάδα πολιτική προστασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, η Δ.Ε.Η., ο Παγκρήτιος Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Δήμου Μαλεβιζίου, τα ρυμουλκά ασφαλείας από Ηράκλειο και Παντάνασσα, αλλά και το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Μαλεβιζίου συντονίστηκαν με επιτυχία και ανταποκρίθηκαν πλήρως στο σενάριο της άσκησης, που προέβλεπε έκρηξη βόμβας σε φορτηγό πλοίο, πυρκαγιά, τραυματισμό μελών του πληρώματος, ρύπανση της θάλασσας, έρευνα για άλλα εκρηκτικά, κλπ.

 

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την άσκηση που διεξήχθη στο Δήμο Μαλεβιζίου, σε δηλώσεις του τόνισε: «Συμμετείχαμε κι εμείς ως Δήμος, με το Λιμενικό μας Ταμείο στην άσκηση ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε με την εμπλοκή όλων των συναρμόδιων φορέων και η οποία στέφτηκε με επιτυχία. Ελπίζω κι εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσουμε τέτοια περιστατικά, το γεγονός όμως ότι όλοι οι συναρμόδιοι φορείς συντονίστηκαν για μια ακόμα φορά απόλυτα –  έστω και σε επίπεδο άσκησης – είναι ενθαρρυντικό και μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους συμμετέχοντες, τους άνδρες και τις γυναίκες των σωμάτων ασφαλείας, τα μέλη των φορέων και των εθελοντικών οργανώσεων, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου μας Βαγγέλη Παρασύρη μαζί με τα μέλη της Διοίκησης και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό που συμμετείχαν στην άσκηση».

Check Also

Κρήτη – Οι διακοπές ρεύματος όλη την εβδομάδα

candiadoc.gr Ηράκλειο ΑΠΟ ΗΜ/ΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΕΩΣ ΗΜ/ΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΔΗΜΟΣ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize