Αρχική / Sports / Βραβεύσεις ανθρώπων του αθλητισμού του Δήμο Πλατανιά με την παρουσία της Σοφίας Σακοράφα

Βραβεύσεις ανθρώπων του αθλητισμού του Δήμο Πλατανιά με την παρουσία της Σοφίας Σακοράφα

“ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΠΑΙΝΟΙ”

Βραβεύσεις ανθρώπων του αθλητισμού του Δήμο Πλατανιά

με την παρουσία της Σοφίας Σακοράφα

athlitismou epainoi (2)

Ο Δήμος Πλατανιά με το Νομικού του Προσώπου (ΝΠΔΔ) ,διοργάνωσε  με ιδιαίτερη επιτυχία την αθλητική εκδήλωση με θέμα “ Αθλητισμού Έπαινοι”   παρουσία της Ευρωβουλευτού Σοφία Σακοράφα,  το Σάββατο 13 Ιουνίου στην κατάμεστη αίθουσα  της Ορθόδοξου Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμβάρι.

Στην εκδήλωση αυτή βραβεύθηκαν οι αθλητές και οι ομάδες  του Δήμου που διακρίθηκαν το έτος 2014 σε τοπικό, παγκρήτιο, πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και παλαίμαχοι αθλητές και παράγοντες των αθλητικών συλλόγων του Δήμου.

Συνολικά βραβεύθηκαν 97 άτομα,εκ των οποίων ένας παγκόσμιος πρωταθλητής, δύο με ευρωπαϊκές νίκες, δεκαπέντε πρωταθλητές Ελλάδος και οι υπόλοιποι βραβευθέντες με πανελλήνιες και παγκρήτιες διακρίσεις, επίσης δύο αθλήτριες special Olympics και ένας αθλητής ΑμεΑ,από δεκαοχτώ αθλήματα.

athlitismou epainoi (3)

Ο Δήμαρχος  Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης στο χαιρετισμό του είπε ότι ο αθλητισμός είναι ένας τομέας που πρέπει να τον αναδεικνύομαι και να τον υποστηρίζουμε γιατί είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι ως προς  τι μας χαρίζει ως κοινωνία, είναι ο στίβος της ευγενούς άμιλλας, του καλώς ευνοούμενου συναγωνισμού και ένα κομμάτι για τη νεολαία που πρέπει πάντα να προωθούμε και να του δίνουμε τη διάσταση  που του ανήκει.

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου κ.Πολυχρόνης Σημαντηράκης τόνισε ,μεταξύ των άλλων, τις μεγάλες θυσίες που κάνουν οι αθλητές και ειδικότερα όσοι κάνουν πρωταθλητισμό, αφού το μεγαλύτερο μέρος της προσωπικής τους ζωής το διαθέτουν για την προπόνηση.

athlitismou epainoi (4)

Η κα.Σοφία Σακοράφα βραβεύθηκε από τον Δήμαρχο κ. Ι.Μαλανδράκη και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ.Π.Σημαντηράκη, για την συμβολή της στον αθλητισμό, για τις επιδόσεις της και το εξαιρετικό αθλητικό ήθος της. Υπήρξε πρωταθλήτρια Ελλάδος στον ακοντισμό επί σειρά ετών, ενώ κατέρριψε το Παγκόσμιο Ρεκόρ το 1982 σε αγώνες στα Χανιά.

Της προσφέρθηκε αναμνηστική πλακέτα, αλλά ιδιαίτερη συγκίνηση υπήρξε από την ίδια όταν της προσφέρθηκε ένα φυσικό κλαδάκι, επιχρυσωμένο από το Αρχαίο Δένδρο της Ελιάς των Βουβών, σύμβολο Ειρήνης και Αγώνων. Της ζητήθηκε να στηρίξει το αίτημα του Δήμου για  τη στέψη του Ολυμπιονίκη Μαραθωνοδρόμου στην Ολυμπιάδα της Βραζιλίας το 2016, με κλαδί από την Ελιά των Βουβών, την οποία επισκέφθηκε πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Η κα.Σοφία Σακοράφα, στη σύντομη ομιλία της για τον αθλητισμό, ανέφερε “ότι στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Χανιά έχω ζήσει τις καλύτερες αθλητικές μου στιγμές, εδώ πέτυχα το παγκόσμιο ρεκόρ και είχα και άλλες μεγάλες επιδόσεις”.

Αυτή η εκδήλωση έγινε πρώτη φορά στο Δήμο και έχει ως στόχο να γίνει θεσμός.

 

athlitismou epainoi (1)

Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Προτάσεις Δημάρχου Πλατανιά για τις προωθούμενες αλλαγές στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» στην Αυτοδιοικητική Συνάντηση της ΚΕΔΕ

“Προτάσεις Δημάρχου Πλατανιά κ Ιωάννη Μαλανδράκη για τις προωθούμενες αλλαγές στον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»  στην Αυτοδιοικητική Συνάντηση …

Σχόλια

Font Resize