Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στo Ηράκλειο

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στo Ηράκλειο

roma iraklio

Προσήχθησαν σαράντα ένα (41) ημεδαποί ΡΟΜΑ, σε πέντε (5) ( 4 άνδρες και γυναίκα) από τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) υποθέσεις κλοπής και μια απόπειρα κλοπής
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας
Στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταπολέμησης της εγκληματικότητας αλλά και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, την 27.10.2015, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ σε περιοχές του Δήμου Ηρακλείου, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία οργανώθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου και υλοποιήθηκε σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, προσήχθησαν σαράντα ένα (41) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας από 16 έως 71 ετών, από τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία σε πέντε (5) άτομα (64χρονη, 33χρονος, 25χρονος, 31χρονος, 25χρονος) για κλοπή.
Ειδικότερα, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική προανάκριση και την ενδελεχή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου αλλά και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξιχνιάστηκαν τέσσερις (4) υποθέσεις κλοπών και μια απόπειρα κλοπής που διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 26.09.2015 έως και την 23.10.2015 στο Ηράκλειο.
Αναλυτικότερα:
· Την 26.09.2015 το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Αχαρνών Αστερουσίων, η 64χρονη με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από οικία 63χρονης ημεδαπής κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας
· Την 12.10.2015 το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, ο 33χρονος εισήλθε σε οικία 47χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας, κινητό τηλέφωνο και ηλεκτρονική συσκευή, ενώ το μεσημέρι της ίδιας (12.10.2015) εισήλθε σε οικία 38χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ. Στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και κινητό τηλέφωνο, τα οποία αποδόθηκαν στην παθούσα.
· Την 13.10.2015 το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, ο 25χρονος με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από οικία 84χρονου ημεδαπού, τσαντάκι το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα. Το αφαιρεθέν τσαντάκι βρέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.
· Την 23.10.2015 το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, ο 31χρονος εισήλθε σε οικία ιδιοκτησίας 36χρονης ημεδαπής με σκοπό την κλοπή, ενώ ο 25χρονος επιτηρούσε εξωτερικά το χώρο, πλην όμως δεν αφαίρεσαν τίποτα και διέφυγαν.

Τονίζεται ότι οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την πρόληψη, αλλά και την καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Νέα σύλληψη στη Βουλή

cnn.gr Άλλη μια σύλληψη έγινε σήμερα στη Βουλή, αυτή τη φορά για οικονομικούς λόγους Σύμφωνα …

Σχόλια

Font Resize