Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Αποσύρεται η ρύθμιση για την έξτρα επιβάρυνση εισοδημάτων από ενοίκια – Ανακοίνωση Αλεξιάδη

Αποσύρεται η ρύθμιση για την έξτρα επιβάρυνση εισοδημάτων από ενοίκια – Ανακοίνωση Αλεξιάδη

rythmisi enoikia eisodimata
Η κυβέρνηση παίρνει πίσω την ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο και αφορά στην περαιτέρω επιβάρυνση των εισοδημάτων από ενοίκια. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, και εμφανίστηκε ανοιχτός σε αλλαγές στο συζητούμενο νομοσχέδιο.

«Αλλαγές θα κάνουμε στο νομοσχέδιο. Δεν είναι ‘take it or leave it’» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «θα συζητήσουμε με τους βουλευτές».

Επειδή η διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια συνεχίζεται ακόμα και τώρα, όπως είπε, θα υπάρξουν αλλαγές, μεταξύ των οποίων και στο άρθρο 2 (παράγραφοι 5 και 6) του πολυνομοσχεδίου, που αφορά την φορολογία εισοδήματος από ακίνητη περιουσία.

Η επίμαχη διάταξη προέβλεπε αύξηση των συντελεστών για εισοδήματα από ή μικρότερα των 12.000 ευρώ κατά 15% και από ή μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ κατά 35%.

Αναφορικά με την ρύθμιση για τα ανείσπρακτα ενοίκια, σύμφωνα με την οποία καταργείται αναδρομικά από τα φετινά εισοδήματα η δυνατότητα των ιδιοκτητών ακινήτων να εκχωρούν στο δημόσιο μισθώματα τα οποία δεν έχουν εισπράξει, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι ψάχνουμε να δούμε με ποια διάταξη θα αντικατασταθεί, ενώ εξήγησε πωε το γεγονός ότι δεν θα εκχωρούνται τα ανείσπρακτα ενοίκια στο δημόσιο, «δεν σημαίνει ότι θα φορολογούνται».

Επίσης, διευκρίνισε ότι δεν θα μπει συμπληρωματικός φόρος στα αγροτεμάχια.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι «δεν μπορούμε να πάμε στον πλήρη λαϊκισμό και την ανευθυνότητα», υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση θα απαντήσει», αφού όπως είπε «δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ούτε την κοινωνία, ούτε τη Βουλή».

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι «δεν είμαστε ευτυχισμένοι για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, αλλά αναγκασμένοι και περιμένουμε τη δική σας αντιπρόταση».

«Πιέζατε την κυβέρνηση να κλείσει την συμφωνία με όποιο περιεχόμενο να ήταν» ανέφερε στη ΝΔ, ενώ σημείωσε ότι «η λογική της τρομολαγνείας και της φοροκαταιγίδας δεν περνάει».

Λάμπρος Σταυρόπουλος

Newsroom ΔΟΛ

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Νέος ΕΝΦΙΑ από το 2019, βάσει του ετήσιου εισοδήματος και της αξίας ακινήτων

dikaiologitika.grΤην κατάργηση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και την αντικατάστασή του από έναν άλλο …

Σχόλια