Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Απίστευτη απόφαση: Καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ τοποθετούνται γραμματείς στα Δικαστήρια!

Απίστευτη απόφαση: Καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ τοποθετούνται γραμματείς στα Δικαστήρια!

katharistries grammateis

Μετατάχθηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης με απόφαση του υπουργού κ. Νίκου Παρασκευόπουλου

– Νόμιμες οι μετατάξεις λέει το υπ. Δικαιοσύνης

– Στη Βουλή φέρνει το θέμα το Ποτάμι

Από το υπουργείο Οικονομικών στο υπουργείο Δικαιοσύνης μετατάχθηκαν με απόφαση του υπουργού κ. Νίκου Παρασκευόπουλου δεκαεφτά καθαρίστριες, η υπόθεση των οποίων είχε γίνει είδηση σε ολόκληρο τον κόσμο, όταν η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να τις απολύσει.

Η προεκλογική στήριξη που παρείχαν στην κυβέρνηση Σύριζα εξαργυρώθηκε με την πρόσληψή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το ΦΕΚ της 26ης Οκτωβρίου 2015.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ΦΕΚ «μεταφέρουμε τους κάτωθι υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μερικής απασχόλησης, κατηγορίας ΥΕ του κλάδου καθαριστριών στον τομέα των υπαλλήλων των δικαστηρίων της χώρας σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου ΠΕ Γραμματέων πλήρους απασχόλησης και τους τοποθετούμε στα αναφερόμενα στον πίνακα δικαστήρια και εισαγγελίες».

Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να τοποθετήσει τις καθαρίστριες σε θέσεις γραμματέων έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στους κόλπους των δικηγόρων, πολλοί εκ των οποίων αντιδρούν αφού όπως λένε «είναι αδύνατον να συνεννοηθούμε».

Κάποιοι δικηγόροι μάλιστα ανήρτησαν στο facebook το σχετικό ΦΕΚ σχολιάζοντας καυστικά την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης.

protothema.gr

Σοφία Πολίτη

Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημοσίων Θεσμών
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπάει τα ζωάκια και τα ταξίδια
Έχει πάθος για τη μόδα

Check Also

Ένταση στην πορεία διαμαρτυρίας των οδηγών ταξί

kathimerini.gr Ενταση προκλήθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν προς το υπουργείο …

Σχόλια

Font Resize