Breaking News
Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΡΗΤΗ / ΡΕΘΥΜΝΟ / Το φθινόπωρο η εκδίκαση στο ΣΤΕ για τον ΧΥΤΑ Αμαρίου

Το φθινόπωρο η εκδίκαση στο ΣΤΕ για τον ΧΥΤΑ Αμαρίου

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Κύριοι

Όπως γνωρίζετε από τότε που αναλάβαμε να ασχοληθούμε με το ΧΥΤΑ  Αμαρίου σαν εκπρόσωποι της ενότητας Αρκαδίου του Δήμου Ρεθύμνου(εκλεγήκαμε από τους τοπικούς φορείς και ενεργοποιημένους πολίτες), προσπαθήσαμε να συνεργαστούμε μαζί σας για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για το καλό όλων μας,την προστασία των οικοσυστημάτων και της υγείας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Όπως τονίσαμε και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας αναγκαστήκαμε να δεχτούμε την εγκατάσταση εργοστασίου και την δημιουργία ΧΥΤΥ στο Αρκάδι,σε μια βεβαρυμμένη, ακατάλληλη και ευαίσθητη περιοχή, δίπλα στην ιστορική μονή Αρκαδίου,γιατί βρεθήκαμε προ τετελεσμένων γεγονότων(είχαν δρομολογηθεί οι εξελίξεις,περιβαλλοντικές μελέτες εργοστασίου-ΧΥΤΥ κλπ.),θέσαμε όμως τις παρακάτω αναγκαίες προϋποθέσεις για να μη αντιδράσουμε. Προϋποθέσεις για τη μη περαιτέρω επιβάρυνση της περιοχής μας.

1.Την ανεύρεση νέου χώρου για την δημιουργία ΧΥΤΥ που θα δεχτεί τα υπολείμματα του εργοστασίου μετά την πλήρωση του ΧΥΤΥ που θα γίνει στο Αρκάδι. Οι εργασίες αυτές θα πρέπει  να δρομολογηθούν άμεσα και να ξεκινήσουν ταυτόχρονα με το ΧΥΤΥ που θα γίνει στο Αρκάδι.

2.Να γίνει η αποκατάσταση του υπάρχοντος κυττάρου του ΧΥΤΑ Αμαρίου και η δημιουργία του ΧΥΤΥ με τη συμμετοχή του Πολυτεχνείου Κρήτης, λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτει το παραπάνω ίδρυμα.Για μας η σωστή αποκατάσταση είναι μεγίστης σπουδαιότητας και η αστοχία της θα επηρεάσει μελλοντικά δραματικά την ισορροπία των οικοσυστημάτων και την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

3.Την αποπεράτωση της διάνοιξης του δρόμου Καβούσι-Μέση ή αν δεν είναι αυτή δυνατή,τη δημιουργία καινούργιου δρόμου,για να μη διέρχονται τα απορριμματοφόρα από τα χωριά δημιουργώντας προβλήματα ρύπανσης,όχλησης και περαιτέρω επιβάρυνσης και υποβάθμισης της τουριστικής αυτής περιοχής. Εδώ πρέπει να σημειωθεί η χειρίστη εντύπωση που δίνεται στους ξένους επισκέπτες μας, όταν πολλές φορές είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν κάποιο απορριμματοφόρο για μεγάλη απόσταση μέσα στη δυσοσμία, μα και τον κίνδυνο ατυχήματος από τα υγρά απόβλητα που κάποιες φορές διαρρέουν από αυτά.

xyta amariou

Δυστυχώς, παρά τις συνεχείς προσπάθειες και παρεμβάσεις μας εδώ και χρόνια ,τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα. Υποσχέσεις και μόνο υποσχέσεις εισπράττουμε.

Δείχνοντας για άλλη μια φορά υπευθυνότητα, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας, αποφασίσαμε να δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία για να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα μας, για αυτό και  ζητήσαμε να δοθεί μια αναβολή μέχρι το φθινόπωρο ,της εκδίκασης από το συμβούλιο της επικρατείας .

Σε περίπτωση όμως που δεν πραγματοποιηθούν σε αυτό το διάστημα, είμαστε αναγκασμένοι και υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε το μονόδρομο της δικαιοσύνης, γιατί αυτό επιτάσσει η βούληση των μελών μας, μα και των δημοτών της περιοχής μας.

Είναι καιρός να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στο τόπο, στο λαό και στην ιστορία του.

 

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το ΧΥΤΑ Αμαρίου.

Πετρουλάκης Σταύρος

Βαμβακάς Βασίλης

Κουτσαλεδάκη Ρένα

Κρεβατσούλης Μανόλης

Μανωλακάκης Γιάννης

Πατεράκης Μανόλης

Πετρακάκης Νίκος

Πολιουδάκης Γιώργος

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

«Η ισχυρή έκρηξη ήταν, όπως όλα δείχνουν, αποτέλεσμα της μεγάλης συγκέντρωσης μεθανίου στο κτίριο των χειριστών»

Το εργατικό «ατύχημα» χθες το πρωί στο ΧΥΤΑ Αμαρίου, που μόνο από τύχη δεν είχε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize