Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Ανοιχτή η διαδικασία στον Άγιο Βασίλειο – Σε καλό δρόμο οι αποζημιώσεις στη δ.ε. Αρκαδίου

Ανοιχτή η διαδικασία στον Άγιο Βασίλειο – Σε καλό δρόμο οι αποζημιώσεις στη δ.ε. Αρκαδίου

Στις 19 Αυγούστου εκπνέει η προθεσμία για τη δήλωση ζημιών σε κτίρια,  επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα, που επλήγησαν από την πυρκαγιά στις 30 Ιουλίου στο Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Οι δηλώσεις γίνονται στην Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου από τις 9 και μισή το πρωί, μέχρι τη 1 και μισή το μεσημέρι.

Αναφορικά με την πυρκαγιά της 14ης Ιουνίου στη Δημοτική Ενότητα Αρκαδίου έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των αγροζημιών, περίπου 200 παραγωγοί από έξι οικισμούς έχουν πληγεί από τη φωτιά που κατέστρεψε 10.000 περίπου ελαιόδεντρα, ενώ για την πυρκαγιά στο νότιο Ρέθυμνο, στις 30 Ιουλίου η διαδικασία συνεχίζεται από τους ανταποκριτές του ΟΓΑ. Η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου που έχει καταστραφεί έγινε εντός 48 ωρών για υγειονομικούς λόγους.

Τέλος, μια εκτιμήτρια του ΕΛΓΑ, έφτασε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στο Ρέθυμνο και μεταφέρθηκε από τους αγρότες με ιδιωτικά μέσα στη Δημοτική Ενότητα Αρκαδίου για την επίσημη αποτύπωση των ζημιών, διαδικασία που δεν έχει ολοκληρωθεί στο Δήμο Αγίου Βασιλείου.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Νέα Κρήτη

φωτό αρχείου

 

Check Also

Ρέθυμνο – Στα 48 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός των έργων αποκατάστασης

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι υπάλληλοι της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize