Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Πλατεία Μητροπόλεως

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Πλατεία Μητροπόλεως

Με τα όρια της ανοχής τους έρχονται κάθε βράδυ αντιμέτωποι οι κάτοικοι γύρω από την Πλατεία της Μητρόπολης στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, ενώ οι επιχειρηματίες με τα όρια των οικονομικών αντοχών τους, αφού κάθε βράδυ η περιοχή παραδίδεται σε ταραξίες που δε σέβονται όχι μόνο την αισθητική, και τις ώρες κοινής ησυχίας, αλλά ούτε καν και τους βασικούς κανόνες υγιεινής. Το αποτέλεσμα είναι να ζημιώνονται οικονομικά οι επιχειρήσεις και η αστυνομία να φέρεται να δηλώνει αδυναμία επιβολής της τάξης.

Ούτε η αστυνομία δεν μπορεί να βάλει τέλος στην απελπιστική κατάσταση που επικρατεί τις νύχτες στην περιοχή της Πλατείας της Μητρόπολης στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής Βασιλεία Μανταδάκη και Μιχάλη Πασχάλη οι οποίοι επανειλημμένα έχουν καλέσει την ΕΛΑΣ χωρίς κάποιο αποτέλεσμα στην πράξη. Η φασαρία, η πολλών ειδών ρύπανση και ένταση και αναστάτωση που επικρατεί έχει καταστήσει τον βίο αβίωτο στους κατοίκους που τη μέρα επιστρέφουν στην κανονικότητα, αφού καθαρίσουν ό, τι μπορούν.

Βασιλεία Μανταδάκη Κάτοικος Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου
Βασιλεία Μανταδάκη Κάτοικος Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου

 

Μιχάλης Πασχάλης Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης
Μιχάλης Πασχάλης Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης

Όσοι διατηρούν καταστήματα περιμετρικά της Μητρόπολης, τρέμουν για το πότε θα γίνει ξανά διάρρηξη στις περιουσίες τους ενώ μετρούν τις πληγές τους και λόγω ακυρώσεων κρατήσεων και μείωσης τζίρου εξαιτίας της υποβάθμισης, όπως αναφέρουν ο Κώστας Δασκαλάκης Κάτοικος Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου που βοηθά στην οικογενειακή επιχείρηση και η Νίκη Μάτσα – Πασχάλη Επιχειρηματίας και Κάτοικος Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου.

Κώστας Δασκαλάκης Κάτοικος Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου
Κώστας Δασκαλάκης Κάτοικος Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου
Νίκη Μάτσα - Πασχάλη Επιχειρηματίας και Κάτοικος Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου
Νίκη Μάτσα – Πασχάλη Επιχειρηματίας και Κάτοικος Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου

Και μπορεί να παραδόθηκε μετά από 40 κύματα η Πλατεία Μητροπόλεως στο κοινό, παραδόθηκε όμως και στην ανομία, την μικροπαραβατικότητα και τη βρωμιά από ασυνείδητους που ουρούν κυριολεκτικά όπου βρουν, μουτζουρώνουν τοίχους, σπάνε μπουκάλια και γενικώς υποβαθμίζουν μια περιοχή στην καρδιά του τουριστικού ιστορικού κέντρου του Ρεθύμνου.

50 περίπου κάτοικοι ενυπόγραφα έχουν απευθυνθεί στην αστυνομία για να μπει ένα τέλος στον κατήφορο, ενώ ζητούν και ευρεία σύσκεψη με όλους τους ιθύνοντες προτού οι ζημιές προς πάσα κατεύθυνση είναι μη αναστρέψιμες.

upobathmisi plateias mitropoleos (1) upobathmisi plateias mitropoleos (2) upobathmisi plateias mitropoleos (3) upobathmisi plateias mitropoleos (4) upobathmisi plateias mitropoleos (5) upobathmisi plateias mitropoleos (6) upobathmisi plateias mitropoleos (7) upobathmisi plateias mitropoleos (8) upobathmisi plateias mitropoleos (9) upobathmisi plateias mitropoleos (10) upobathmisi plateias mitropoleos (11) upobathmisi plateias mitropoleos (12) upobathmisi plateias mitropoleos (13) upobathmisi plateias mitropoleos (14) upobathmisi plateias mitropoleos (15) upobathmisi plateias mitropoleos (16) upobathmisi plateias mitropoleos (17) upobathmisi plateias mitropoleos (18) upobathmisi plateias mitropoleos (19) upobathmisi plateias mitropoleos (20) upobathmisi plateias mitropoleos (21)

Check Also

Ρέθυμνο – Εκριζώθηκαν δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2 μέτρων – Έρευνες σε Ηράκλειο και Μυλοπόταμο

neakriti.gr Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο άτομα που… κρύβονται πίσω από τις φυτείες Μία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize