Breaking News

Ανακοίνωση για τις πολιτικές εξελίξεις από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Ο τελευταίος μήνας ήταν ο πλέον αποκαλυπτικός για τον ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως άξιο συνεχιστή της πολιτικής που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του Κεφαλαίου, όπως αυτές ορίζονται από το 3ο Μνημόνιο, ψήφισε μέτρα τα οποία χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των λαϊκών οικογενειών ενώ από την άλλη προσφέρει κάθε είδους διευκόλυνση στους επιχειρηματικούς ομίλους προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Σκέψου πως:

● Ενώ στις αρχές Μάη ψήφισε το νόμο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό ο οποίος καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης και καταδικάζει τη νέα γενιά σε σύνταξη-επίδομα πτωχοκομείου.
● Ενώ μια εβδομάδα αργότερα ψήφισε το περιβόητο “πολυνομοσχέδιο” το οποίο περιλαμβάνει την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% καθώς και αυξήσεις των ειδικών φόρων και τελών στα καύσιμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο καφέ, στο ίντερνετ κ.α. Επιπλέον, περιλαμβάνει τον διάσημο πλέον “κόφτη” δαπανών ο οποίος θα ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση αποκλίσεων άνω του 0,25% του ΑΕΠ από τους στόχους των κρατικών προϋπολογισμών τσακίζοντας περαιτέρω μισθούς και συντάξεις.
● Ενώ οριστικοποίησε το ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας για τα επόμενα 99 χρόνια μέσω της δημιουργίας του νέου υπερ-ταμείου ιδιωτικοποιήσεων.

Ταυτόχρονα:

● Κατήργησε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο για τις επιχειρήσεις που το χρησιμοποιούν αποκλειστικά για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
● Άνοιξε το δρόμο για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας των λαϊκών οικογενειών με την τροπολογία για την μεταβίβαση των “κόκκινων” δανείων στα διάφορα funds χωρίς καν την καταβολή του απαραίτητου φόρου μεταβίβασης.
● Φέρνει τον νέο “αναπτυξιακό” νόμο ο οποίος προβλέπει κάθε είδους παραχώρηση και διευκόλυνση προς τους επιχειρηματικούς ομίλους (από επιδοτήσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέχρι πλήρη φορολογική απαλλαγή έως και 15 χρόνια)

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το πόρισμα της “Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία” το οποίο υλοποιώντας με ταχύτητα τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. για την Παιδεία οδηγεί στην δημιουργία ενός ελιτίστικου 2χρονου Λυκείου με μαθήματα “δύο ταχυτήτων” (π.χ. Γλώσσα βασικού και υψηλού επιπέδου), με γενίκευση του εξεταστικού χαρακτήρα του. Παράλληλα, προωθείται η αυτονομία της σχολικής μονάδας από τον κρατικό προϋπολογισμό και η ανεύρεση επιχειρήσεων-χορηγών οι οποίες θα παρεμβαίνουν στην εκπαιδευτική διαδικασία ενώ ταυτόχρονα έχουν ήδη γίνει 10.000 απολύσεις εκπαιδευτικών δημιουργώντας τεράστια κενά στα σχολεία και μεγάλο αριθμό χαμένων διδακτικών ωρών.
Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση επιδιώκουν να προωθήσουν την λεγόμενη “ευελιξία” και “κινητικότητα” του φοιτητή με βάση τις πιστωτικές μονάδες επιτρέποντάς του να διαμορφώσει ένα πρόγραμμα σπουδών με μαθήματα από πολλά διαφορετικά τμήματα δημιουργώντας ένα πτυχίο-”σούπα”.

Ενάμισης χρόνος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι καμιά κυβέρνηση, όπως και αν
αυτοπροσδιορίζεται (αριστερή, εθνικής συνεννόησης, οικουμενική), δεν μπορεί
να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική στο έδαφος του Καπιταλισμού!

Όλα τα παραπάνω είναι αποκαλυπτικά του ρόλου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία παρά τα επικοινωνιακά της τεχνάσματα περί “επερχόμενης ανάπτυξης” και “δίκαιης κατανομής των βαρών” δε μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα που βιώνουμε εμείς και οι οικογένειές μας.

Όλες και όλοι πρέπει να βγάλουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα. Να είμαστε σε ετοιμότητα καθώς το επόμενο διάστημα η επίθεση στα εργατικά-λαϊκα δικαιώματα θα συνεχιστεί, με τα Εργασιακά να έχουν σειρά.

Να πιστέψουμε στη συλλογική μας δύναμη και
να τη μετατρέψουμε σε οργανωμένο αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους!

Κανένας νέος και νέα δεν πρέπει να “τσιμπήσει” στα τερτίπια της Κυβέρνησης περί “τελευταίων επώδυνων μέτρων” αλλά να πάει κόντρα στην διαλυτική κατάσταση των συλλόγων μας βάζοντας μπροστά την ανασύνταξη του φοιτητικού κινήματος δυναμώνοντας τη συμμαχία με το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Κρίνουμε με βάση τις ανάγκες που έχουμε σήμερα! Να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς τους με την μαχητικοποίηση των συλλόγων μας!

Ισχυροποιούμε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize