Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Αναγόρευση του Etienne Balibar σε Επίτιμο Διδάκτορα

Αναγόρευση του Etienne Balibar σε Επίτιμο Διδάκτορα

Τελετή αναγόρευσης Etienne Balibar, Ομ. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Paris- Ouest   Nanterre, σε Επίτιμo Διδάκτορα του Τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών διοργανώνει την Tρίτη 3 Μαϊου  και ώρα 20:30, στο Σπίτι του Πολιτισμού, στη παλιά πόλη του Ρεθύμνου το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών.

Στα πλαίσια της τελετής ο τιμώμενος θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Η ιδέα της επανάστασης: Χθες, σήμερα, αύριο» με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα Etienne Balibar:

O Etienne Balibar είναι Ομότιμος Καθηγητής ηθικής και πολιτικής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Paris-Ouest Nanterre ενώ διδάσκει από το 2012 στην έδρα Anniversary Chair in the Faculty of Arts and Social Sciences, στο πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου.

Το διεπιστημονικό του έργο καλύπτει μεγάλο εύρος ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών με έμφαση στην φιλοσοφία, την πολιτική θεωρία και ανθρωπολογία καθώς και την επιστημολογία των κοινωνικών επιστημών.

Έγινε γνωστός για την συνεισφορά του στην κριτική προσέγγιση της μαρξιστικής παράδοσης αλλά και για τις συχνές παρεμβάσεις του στη δημόσια σφαίρα καθώς και για τη συμμετοχή του σε αγώνες για τη διεκδίκηση ή διατήρηση κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων εντός και εκτός Ευρώπης.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις περιλαμβάνουν: Βία και πολιτιφροσύνη (Violence et civilité), Editions Galilée, 2010), Η πρόταση της ισοελευθερίας. Πολιτικά δοκίμια, 1989-2009, (La proposition de l’égaliberté. Essais politiques 1989-2009) Presses Universitaires de France, 2010, Πολίτης-υποκείμενο/υπηκόος. Δοκίμια φιλοσοφικής ανθρωπολογίας (Citoyen Sujet, Essais d’anthropologie philo¬sophique) P.U.F., Paris 2011, Saeculum. Θρησκεία, πολιτισμός, ιδεολογία (Saeculum Religion, Culture, Idéologie) Editions Galilée, Paris. Πολλά έργα του έχουν μεταφραστεί στις βασικές ευρωπαϊκές γλώσσες.

Check Also

Κρήτη – Περιοχές NATURA 2000 – Φύση και άνθρωπος – Μαζί ή απέναντι;

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΠΚ-ΜΦΙΚ) και ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize