Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ / Αναβάθμιση και αλλαγές στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου

Αναβάθμιση και αλλαγές στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου

dimotikos kipos (5)

Ενώνουν δυνάμεις ο Δήμος Ρεθύμνου και το Πανεπιστήμιο Κρήτης με στόχο την αναβάθμιση του Δημοτικού Κήπου στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου. Η Υπηρεσία Πρασίνου θα προσφέρει εργατικά χέρια για τους κήπους του Πανεπιστημίου, για να λάβει από το Πανεπιστήμιο τεχνογνωσία για την μετατροπή του πνεύμονα πρασίνου σε βοτανικό κήπο υψηλών προδιαγραφών με πολιτιστικές αναφορές.

dimotikos kipos (4)

Αυτοψία πραγματοποίησαν σήμερα στον Δημοτικό Κήπο Ρεθύμνου η Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Προβολής και Πρασίνου, Πέπη Μπιρλιράκη – Μαμαλάκη με τον Αναπληρωτή Καθηγητή Βιολογίας  και Επιστημονικά Υπεύθυνο του Βοτανικού Κήπου του Πανεπιστημίου Κρήτης, Στέργιο Πυρίντσο, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία για την αναβάθμιση  της όασης πρασίνου στο κέντρο της πόλης.

mpirliraki

pirintsos

Τα φυτά θα αποκτήσουν όνομα με πινακίδες που θα συνδέουν την ιστορία τους με το κοινό που θα απολαμβάνει τον περίπατό του, ενώ μακροπρόθεσμα θα αναμορφωθεί και η βλάστηση του κήπου, έτσι ώστε τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα της «εύκολης κηπουρικής» του παρελθόντος να αποκτήσουν χαρακτήρα και ποιότητα.

dimotikos kipos (2)

Στόχο επίσης αποτελεί να μετατραπεί ο Δημοτικός Κήπος του Ρεθύμνου σε Βοτανικό Κήπο μετά και τις επιστημονικές παρεμβάσεις, όπως και να αποκτήσει στο εξής το ενδιαφέρον ενός τουριστικού προορισμού αξιώσεων.

dimotikos kipos (3)

dimotikos kipos (1)

Ματθαίος Καπετανάκης

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Η ομιλία Γιώργου Μαρινάκη στη βουλή απέδωσε καρπούς: Νέο «παράθυρο» για πολυδάπανα, αλλά άκρως αναγκαία έργα από τις ΔΕΥΑ

Το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων θα μπορεί στο εξής να αναλαμβάνει την πλήρη χρηματοδότηση δαπανηρών επενδύσεων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *