Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου: Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση

ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου: Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση

apergia gsee adedy ergatiko kentro (3)

Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη
Η ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου, κατά πλειοψηφία, θεωρεί ότι η πρόταση νόμου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό, αποτελεί μια βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη “μεταρρύθμιση” που συνεχίζει επάξια την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στόχος της συγκυβέρνησης είναι να τηρηθούν οι δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου (που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.
Ο Νόμος αυτός έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους (Σιούφα, Πετραλιά, Λοβέρδου-Κουτρουμάνη κ.λπ.). Θεσπίζει την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, την αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και στις περικοπές των δαπανών για συντάξεις. Πρόκειται για μια συνολική αντεργατική – αντιασφαλιστική αναδιάρθρωση, όχι απλά για κάποια νέα μέτρα που προστίθενται στα προηγούμενα, που διαλύει ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο αλληλέγγυο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέποντάς το σε ανταποδοτικό με κατεύθυνση να γίνει πλήρως κεφαλοποιητικό. Μετά από τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων που έγιναν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις και τις επιπλέον που έφερε η σημερινή συγκυβέρνηση το καλοκαίρι, σχεδιάζουν τώρα νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, βάζοντας ταφόπλακα στο Δημόσιο, καθολικό και αναδιανεμητικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η εκθεμελίωση της Κοινωνικής Ασφάλισης και η προώθηση ψήφισης ενός Νομοσχεδίου που χτυπά όλους μας, δεν μπορεί να μας αφήσει αδιάφορους. Η σφαγή μας δεν μπορεί να έχει την συγκατάθεσή μας. Τα ισοδύναμα και οι κόκκινες γραμμές μεταμορφώνονται σε συνολική επίθεση απέναντι στο δικαίωμα της Επιβίωσης του Λαού. Η επίθεση ΕΕ, Δ.Ν.Τ, Κυβέρνησης στα Εργασιακά- Ασφαλιστικά και η φτωχοποίηση του Λαού δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.
Το αντιδραστικό νομοσχέδιο πρέπει να μπλοκαριστεί και να μην ψηφιστεί με την δύναμη ενός πανεργατικού – παλλαϊκού ξεσηκωμού. Με άμεση κλιμάκωση των πολύμορφων κινητοποιήσεών μας, με τη Γενική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου 2016 και την παραπέρα κλιμάκωση, στοχεύουμε να μην τολμήσει η συγκυβέρνηση να το καταθέσει.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Όλοι και Όλεςστη Γενική Απεργία, την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016και στο Απεργιακό Συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου 10:00 π.μ.
Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει!
Για το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου
Ο Πρόεδρος                       Η Γραμματέας
Γιώργος Τρούλης            Μάρθα Γκατζιανίδου

Check Also

Έληξε η απεργία της SAS – Κανονικά πλέον οι πτήσεις για Κρήτη

www.zarpanews.gr Εληξε πριν από λίγες ώρες η απεργία των πιλότων της SAS που από τις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize