Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Αγώνας δρόμου για τα μέτρα – Ολοήμερη διαπραγμάτευση κυβέρνησης – τρόικας για τα προαπαιτούμενα
Η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ (Φωτογραφία: Eurokinissi )

Αγώνας δρόμου για τα μέτρα – Ολοήμερη διαπραγμάτευση κυβέρνησης – τρόικας για τα προαπαιτούμενα

Η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ (Φωτογραφία: Eurokinissi )

Ολοήμερη θα είναι την Τετάρτη η διαπραγμάτευση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι οποίοι θα μείνουν στην Αθήνα έως και την Παρασκευή, ενώ θα ανοίξει σχεδόν όλη η «βεντάλια» των ζητημάτων της συμφωνίας.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, η πρώτη συνάντηση θα είναι στις 9 το πρωί, με τη συμμετοχή από ελληνικής πλευράς των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. Αντικείμενο της συγκεκριμένης συνάντησης θα είναι ο συντονισμός για την εφαρμογή του προγράμματος.

Η δεύτερη συνάντηση ορίστηκε για τις 6 το απόγευμα. Σε αυτή θα λάβουν μέρος και οι υπουργοί αναπληρωτές Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και Τρύφων Αλεξιάδης. Αντικείμενο της απογευματινής συνάντησης θα είναι θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών (οικονομικές-δημοσιονομικές εξελίξεις, προϋπολογισμός 2016, φορολογία).

Οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών -Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ)- θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μόλις 16 από τα 49 μέτρα και δράσεις, ενώ τα υπόλοιπα 33 θα πρέπει να τα έχει καλύψει το αργότερο ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας εάν η Αθήνα θέλει να εκταμιεύσει τα δύο δισεκατομμύρια και να ξεκινήσει η προώθηση της δεύτερης λίστας.

Όμως στα βασικά παραδοτέα μέτρα του Οκτωβρίου, τα οποία έχουν να κάνουν με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υπάρχουν βαριά μέτρα για τα οποία η κυβέρνηση ψάχνει εναγωνίως ισοδύναμα ύψους 3,5 δισ. ευρώ χωρίς ωστόσο να έχει τις σχετικές απαντήσεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σοφία Πολίτη

Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημοσίων Θεσμών
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπάει τα ζωάκια και τα ταξίδια
Έχει πάθος για τη μόδα

Check Also

«Προτεραιότητα η νησιωτική πολιτική για την κυβέρνηση»

real.gr «Τα αναπτυξιακά συνέδρια αποτελούν μια νέα προσέγγιση στο πώς ασκείται η διακυβέρνηση της χώρας, …

Σχόλια

Font Resize