Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Αβέβαιη η λειτουργία του νέου Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας, εάν δε λυθεί το πρόβλημα υποστελέχωσης

Αβέβαιη η λειτουργία του νέου Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας, εάν δε λυθεί το πρόβλημα υποστελέχωσης

Μετ’ εμποδίων και εάν, φαίνεται πως θα λειτουργήσει το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας στον Μασταμπά Ρεθύμνου από Σεπτέμβρη. Το κτίριο έχει παραδοθεί από τον εργολάβο στον Δήμο Ρεθύμνου και εντός των ημερών από τον Δήμο στο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ρεθύμνου, ωστόσο η αγωνία εντείνεται για το εάν θα στελεχωθεί έγκαιρα και με επάρκεια προσωπικού καθώς ακόμα δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση 28 εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Ρεθύμνου, Γρηγόρη Τσιομπίκα.

50 νήπια προβλέπεται να φιλοξενεί ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός ολοκληρωμένης φροντίδας στον Μασταμπά, 16 βρέφη και 18 νήπια με αναπηρία. Θα χρειαστεί να γίνει πρόσληψη 2 κοινωνικών φροντιστών και εργοθεραπευτή για το τμήμα ΑμεΑ, ανάμεσα στα 13 άτομα προσωπικό που απαιτούνται για τον νέο δημοτικό παιδικό σταθμό στον Μασταμπά.

Παράλληλα, θα χρειαστούν 6 άτομα για την Φιλαρμονική του Δήμου Ρεθύμνου και το νέο ΚΑΠΗ στον Μασταμπά για την ψυχολογική στήριξη και εγρήγορση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας. Ο Πρώτος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός από την οδό Μοάτσου θα μεταφερθεί στον Μασταμπά και στους χώρους που θα απελευθερωθούν θα συστεγαστούν το Πρώτο και το Τέταρτο ΚΑΠΗ Ρεθύμνου.

tsiompikas

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Δημιουργία χορωδίας ΚΑΠΗ στη Σητεία

Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικοπολιτιστικής Ανάπτυξης Σητείας στο πλαίσιο βελτίωσης και αναβάθμισης του ΚΑΠΗ του δήμου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize