Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Έριξε τους τόνους ο Γ. Μαρινάκης για τις δηλώσεις Τ. Βάμβουκα για τη χωροθέτηση των οχλουσών δραστηριοτήτων

Έριξε τους τόνους ο Γ. Μαρινάκης για τις δηλώσεις Τ. Βάμβουκα για τη χωροθέτηση των οχλουσών δραστηριοτήτων

Δεν έχει κριθεί ακόμα η χωροθέτηση των οχλουσών δραστηριοτήτων, καθώς βρισκόμαστε στο στάδιο της διαβούλευσης για την αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδιασμού για την Κρήτη.

Στην Αθήνα, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ήρθε σε επαφή με υπηρεσιακά στελέχη τα οποία ανέφεραν ότι περιμένουν να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις επί του θέματος στο νησί, για να προκύψουν οι οριστικές αποφάσεις. Σε ό, τι αφορά την τοποθέτηση του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, για χωροθέτηση των οχλουσών δραστηριοτήτων στο νομό Ρεθύμνου, ο Γιώργος Μαρινάκης, θεωρεί ότι έπραξε έτσι ο Δήμαρχος Χανίων λόγω πιέσεων. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες δε θα επιλεγεί ο Λατζιμάς Ρεθύμνου ή το Μαράθι Ακρωτηρίου Χανίων, αλλά μάλλον η Κορακιά στα βόρεια όρια των νομών Ρεθύμνου – Ηρακλείου.

IMAG0184 (2)

Γεμάτη λάθη, παραλείψεις και ασάφειες είναι η αναθεώρηση του περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμού για το νομό Ρεθύμνου, ωστόσο στα βασικά σημεία ο απολογισμός των φορέων είναι θετικός. Προβλέπεται ειδική μέριμνα για τη σύνδεση του Ρεθύμνου με το αεροδρόμιο των Χανίων, ώστε με πόρους του ΣΕΣ, μόλις ολοκληρωθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να ενταχθεί το τμήμα Σούδα – αεροδρόμιο, με όφελος για όλη τη δυτική Κρήτη, όπως και με την αναβάθμιση της ΕΟ Ρεθύμνου – Αγίας Γαλήνης σε πρωτεύον διευρωπαϊκό δίκτυο, διευκολύνοντας τη χρηματοδότησή του και το οποίο θα αποτελεί ουσιαστικά τη σύνδεση της δυτικής Κρήτης με το πολυσυζητημένο λιμάνι του νότου.

Βασικές παραλείψεις αποτελούν η μη αναφορά του λιμανιού του Ρεθύμνου και ως εμπορευματικού, όπως και η μη αναφορά του φυσικού γεωπάρκου του Ψηλορείτη, γίνεται όμως αναφορά στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών Ρεθύμνου, το οποίο θα κληθεί να αναλάβει το ρόλο ενός παγκρήτιου Κέντρου Περιβάλλοντος του Ενιαίου Φυσικού και Πολιτιστικού Χώρου της Κρήτης. Ενέχει και δημιουργική ασάφεια η αναθεώρηση του χωροταξικού στο Ρέθυμνο, καθώς προβλέπει την χωροθέτηση 2 σημείων για ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο νομό, χωρίς να αναφέρει ποια θα είναι αυτά τα σημεία, παραπέμποντας στην κείμενη νομοθεσία για να γίνει η χωροθέτησή τους.

cretedoc.gr

Check Also

Ο πρώτος Εβραίος δήμαρχος στην Ελλάδα – Ο Μωυσής Ελισάφ

huffingtonpost.gr Ο Μωυσής Ελισάφ, που προέρχεται από την κεντροαριστερά και είχε τη στήριξη της ΝΔ, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize