Αρχική / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Έκλεισε η στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα, απειλούνται με παύση εργασιών τα νέα σχολεία

Έκλεισε η στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα, απειλούνται με παύση εργασιών τα νέα σχολεία

Έκλεισε η στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα με αποτέλεσμα να απειλείται με παύση εργασιών η ανέγερση των 5 νέων σχολικών μονάδων στον Δήμο Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνου, Γιώργο Γεωργαλή. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 4 δις ευρώ που απομένουν από το ΕΣΠΑ για την Ελλάδα, η χώρα έχει λάβει μόλις 1 δις ευρώ.

sxoleio atsipopoulo

Από 1 εκατομμύριο ευρώ υπολείπεται για την αποπεράτωση τόσο του Γυμνασίου – Λυκείου Ατσιποπούλου, όσο και για το Γυμνάσιο – Λύκειο στο Σφακάκι (Αρσάνειο Γυμνάσιο – Λύκειο). Στο Ατσιπόπουλο και στο νέο Δημοτικό Σχολείο Γερνανίου, φαίνεται ότι 11 Σεπτεμβρίου θα έχουν παραδοθεί τα κτίρια και οι αυλές, όχι όμως και στο Σφακάκι όπου η βόρεια αυλή και το κτίριο θα παραδοθούν έγκαιρα, όχι όμως και η νότια αυλή που μάλλον θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο.

sxoleio sfakaki

Όλα εξαρτώνται από την απρόσκοπτη χρηματοδότηση, αλλά και από τον έγκαιρο εξοπλισμό των σχολείων από τον σημερινό ΟΣΚ, δηλαδή τον Οργανισμό Κτιριακών Υποδομών. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Γεωργαλής ζητά από Περιφέρεια Κρήτης, Διαχειριστική Αρχή και Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου την παράδοση των υποδομών ακόμη και τμηματικά, ώστε να μην απειληθούν με δολιοφθορές λόγω μη χρήσης.

georgalis

Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ρέθυμνο: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Ο πρόεδρος του νομικού προσώπου του δήμου Ρεθύμνου, Γιώργος Μοτάκης, συστήνει …

Σχόλια

Font Resize