Αρχική / Travel / Άμεσα πινακίδες ασφαλείας στη Φορτέτζα

Άμεσα πινακίδες ασφαλείας στη Φορτέτζα

fortezza (13)Άμεσα θα τοποθετηθεί προειδοποιητική σήμανση στα επικίνδυνα σημεία του Ενετικού Φρουρίου Φορτέτζα στο Ρέθυμνο μετά και τη σημερινή αυτοψία των Αντιδημάρχων υπεύθυνων μεταξύ άλλων και για τα Μνημεία και την Καθημερινότητα, Μίνω Αλεφαντινό και Δημήτρη Λελεδάκη αντίστοιχα. Θα επιδιορθωθούν αβλεψίες όπως βρύσες λάθος χωροθετημένες που στάζουν, φθορές στα καθίσματα και την σκηνή του θεάτρου Ερωφίλη, η αποκομιδή των απορριμμάτων θα οργανωθεί καλύτερα χρονικά, ενώ μπάζα και λοιπά φερτά υλικά θα απομακρυνθούν.

fortezza (11)

Οι επισκέπτες του Ενετικού Μνημείου από το εξωτερικό δε φαίνεται πάντως να ενοχλούνται από το παραμικρό και δηλώνουν γοητευμένοι παρά την άναρχη στάθμευση και το παρεμπόριο.

fortezza (14)

Οι 150.000 ευρώ που φαίνεται ότι θα κοστίσουν οι παρεμβάσεις, πρέπει να πιάσουν τόπο και το γρηγορότερο να ολοκληρωθεί και η μελέτη αποκατάστασης των τειχών της Φορτέτζας.

fortezza (6)

250.000 άτομα επισκέπτονται περίπου κάθε χρόνο τη Φορτέτζα του Ρεθύμνου με τον Δήμο να εισπράττει πάνω από 720.000 ευρώ χάρη στο μνημείο που θα έπρεπε να είναι το στολίδι που θα φιλοξενεί τις συλλογές που έχουν δωρίσει στο Δήμο Ρεθύμνου από λαογραφικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος, έως εκμαγεία από γύψο των έργων του αείμνηστου γλύπτη Κανακάκη.fortezza (12)

fortezza (10)

fortezza (7)

fortezza (5)

fortezza (2)

fortezza (16)

fortezza (15)

fortezza (1)

fortezza (8)

fortezza (3)

fortezza (4)

 

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης – Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Στο Ρέθυμνο οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη

«ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΡΕΘΥΜΝΟ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ – ΦΟΡΤΕΤΖΑ, ΏΡΑ: 21:30 Σας ενημερώνουμε …

Σχόλια

Font Resize