Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών σε Ενετικό Λιμάνι και Κουμ – Καπί

Άμεσα η αποκατάσταση των ζημιών σε Ενετικό Λιμάνι και Κουμ – Καπί

zimies enetiko limani xanion

Από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων (Δ.Λ.Τ.Χ.) δίνεται στη δημοσιότητα η ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με τις ζημιές, που προκλήθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρια στο Κουμ-Καπί  και τις πλακοστρώσεις στο Ενετικό Λιμάνι.

«Δυστυχώς για ακόμα μια φορά μετά από την πρόσφατη κακοκαιρία, που έπληξε την πόλη μας, προκλήθηκαν ζημιές στις πλακοστρώσεις στο Ενετικό Λιμάνι αλλά και στο Κουμ-Καπί, όπου από τη διάβρωση και εξαιτίας του έντονου κυματισμού, ανοίχτηκε μια τεράστια τρύπα κάτω από τον δρόμο.

Άμεσα η Υπηρεσία μας προέβη σε αποκατάσταση των ζημιών στο Ενετικό Λιμάνι και σήμερα, Τρίτη 27-10-15, οι εργασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Αναφορικά με την καθίζηση στο Κουμ-Καπί μετά από συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Χ., Κων/νος Φανδριδάκης, με τον εργολάβο, που θα αναλάβει την αποκατάσταση, με την επίβλεψη του μηχανικού της Υπηρεσίας, οι απαιτούμενες εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα, μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Σχετικά με τη γενικότερη ανάπλαση της περιοχής του Κουμ-Καπί γνωστοποιείται ότι τις επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένο από την Υπηρεσία να υπογραφεί η σύμβαση ανάθεσης της  μελέτης μεταξύ του Δ.Λ.Τ.Χ. και του κυρίου Τσακαλάκη, καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο οποίος είχε βραβευθεί στο διαγωνισμό για την ανάπλαση της περιοχής. Για τη συγκεκριμένη μελέτη έχει ήδη ζητηθεί από τον μελετητή να λάβει υπόψη του και τη μελέτη κυματικών συνθηκών, που έχει εκπονηθεί από τον κύριο Συνολάκη στο παρελθόν, αλλά και τις στατικές και μηχανολογικές  μελέτες,  που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου.

Βέβαια, συγχρόνως με την ολοκλήρωση της μελέτης θα πρέπει να αναζητηθούν οι πόροι  χρηματοδότησης του έργου, αφού ο προϋπολογισμός του εκτιμάται ότι θα είναι αρκετά υψηλός».

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ματθαίος Καπετανάκης
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Έκαναν λαμπόγυαλο βιτρίνα στα Χανιά!

kriti24.grΆγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Κουμ Καπί στα Χανιά. Σύμφωνα με πληροφορίες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize