“Χτύπησαν” το ναό του Αγίου Νικήτα & πήραν τα τάματα – φωτός

Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας χτύπησαν στον Άγιο Νικήτα, για τρίτη και φαρμακερή όπως φαίνεται φορά, άγνωστοι δράστες.

Χθες στο διάστημα μεταξύ 19:30 και 23:00, οπότε και δεν υπήρχε ανθρώπινη παρουσία, οι δράστες κατάφεραν, σπάζοντας την κεντρική πόρτα του ναού, να «σηκώσουν» κυριολεκτικά το παγκάρι αλλά και να πάρουν από το ιερό, το λάδι που υπήρχε για τα καντήλια.

Επίσης, «ξάφρισαν» και τα τάματα των πιστών.

Όπως φαίνεται, οι δράστες «σήκωσαν» το παγκάρι και το τοποθέτησαν στο μέσο μεταφοράς τους. Στη συνέχεια, οδήγησαν σε μια περιοχή περίπου 2 χλμ μακριά από την εκκλησία, σε σημείο που να μπορούν να «τσεκάρουν» ολόκληρη την περιοχή προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να γίνουν αντιληπτοί. Στο σημείο εκείνο έσπασαν, μάλλον με λοστό, το παγκάρι και πήραν ότι βρήκαν, με εξαίρεση κάποια κέρματα.

«Αυτή είναι η τρίτη προσπάθεια να κλέψουν τη μονή» λέει μιλώντας στο neakriti.gr , ο Ιωάννης Παπαδάκης μέλος της επιτροπής τις εκκλησίας και πρόεδρος στο τοπικό Αχεντριά, υπενθυμίζοντας πως άγνωστοι είχαν προσπαθήσει να εισέλθουν στο χώρο δυο φορές τον περασμένο Σεπτέμβριο, λίγο πριν το πανήγυρι του αγίου και λίγες μέρες μετά.

Για τη δράση ενημερώθηκε η αστυνομία με τη σήμανση να παίρνει αποτυπώματα από το σημείο. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι δράστες δεν σύλησαν τις εικόνες ή το αγίασμα της μονής.

Ρεπορτάζ: Μαίρη Καριωτάκη

*Φωτογραφίες από τον Ιωάννη Παπαδάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize