Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Υπέρ νέου δημοψηφίσματος για ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας ψήφισε το κοινοβούλιο

Υπέρ νέου δημοψηφίσματος για ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας ψήφισε το κοινοβούλιο

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με ψήφους 69 υπέρ και 59 κατά, οι Σκοτσέζοι βουλευτές, έπειτα από δυο ημέρες συζήτησης στο κοινοβούλιο, έδωσαν την εξουσία στην πρωθυπουργό να επιδιώξει να λάβει άδεια από το βρετανικό κοινοβούλιο για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος. Το Λονδίνο απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο.

Υπέρ της διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη του 2018, ή εντός του 2019, ψήφισε το κοινοβούλιο της χώρας.

Με ψήφους 69 υπέρ και 59 κατά, οι Σκοτσέζοι βουλευτές, έπειτα από δυο ημέρες συζήτησης στο αποκεντρωμένο κοινοβούλιο, έδωσαν την εξουσία στην πρωθυπουργό Νίκολα Στέρτζον να επιδιώξει να λάβει άδεια από το βρετανικό κοινοβούλιο στο Λονδίνο για να προχωρήσει σε προετοιμάσεις για τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος.

Στο δημοψήφισμα του 2014, οι Σκοτσέζοι ψήφισαν ενάντια στην ανεξαρτησία της χώρας από το ΗΒ, ωστόσο, η Στέρτζον υποστηρίζει ότι οι συνθήκες άλλαξαν έπειτα από την επικράτηση του Brexit σε συνολικά ποσοστά ψήφων στο ΗΒ, αλλά την επικράτηση της ψήφου υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στην Σκωτία.

Η βρετανική κυβέρνηση, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, τόνισε ότι δεν πρόκειται να εισέλθει σε διαπραγματεύσεις για νέο δημοψήφισμα, επισημαίνοντας πως θα είναι άδικο για τους πολίτες της Σκωτίας να τοποθετηθούν σε μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ.

Check Also

Να μην πληρώσει το «διαζύγιο» με την ΕΕ απειλεί ο Μπόρις Τζόνσον

ΑΠΕ - ΜΠΕ Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο επικρατέστερος υποψήφιος για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize