Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΦΥΣΗ / Σύνπολις: Θέλουμε ανακύκλωση ρουχισμού στους κόκκινους κάδους και στο Ρέθυμνο!

Σύνπολις: Θέλουμε ανακύκλωση ρουχισμού στους κόκκινους κάδους και στο Ρέθυμνο!

Ο Δήμος Ρεθύμνης αποτελεί έναν από τους πρωτοπόρους πανελλαδικά στην ανακύκλωση συσκευασιών (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, μέταλλο), μικρών ηλεκτρικών-ηλεκτρονικών συσκευών, τηγανελαίων κ.α. Χιλιάδες κάτοικοι και επαγγελματίες, συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια, με τα αποτελέσματα να είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Οι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης (μπλέ, κίτρινοι κ.α), που βρίσκονται σε αρκετά σημεία της πόλης και των οικισμών του Ρεθύμνου, συλλέγουν χιλιάδες τόνους ανακυκλώσιμου υλικού το χρόνο. Στο πλαίσιο επέκτασης του προγράμματος ανακύκλωσης και σε άλλα υλικά,ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με τη ΔΕΔΙΣΑ, ξεκίνησε την ανακύκλωση ρουχισμού με την τοποθέτηση των κόκκινων κάδων σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Πρόκειται για την ανακύκλωση παλιών και άχρηστων ειδών ρουχισμού,που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω της παλαιότητας τους. Τα φθαρμένα ρούχα που θα συλλέγονται στους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης,θα επεξεργάζονται και θα επαναχρησιμοποιούνται τα υλικά από τα οποία κατασκευάστηκαν. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα με το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρουχισμού, να τοποθετούν τα άχρηστα και παλιά είδη ρουχισμού στους ειδικούς κάδους, (και όχι στους κάδους απορριμμάτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ) και να διαθέτουν να καλοσυντηρημένα, σε ανθρώπους και κοινωνικές δομές που το έχουν ανάγκη.

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνης Σύνπολις, προτείνει στο Δήμο Ρεθύμνης/Διεύθυνση Καθαριότητας,Διαχείρισης Απορριμμάτων, Αστικού Περιβάλλοντος και Πρασίνου, την υλοποίηση του προγράμματος ανακύκλωσης ρουχισμού σε συνεργασία με Φορείς και Επιχειρήσεις (ΔΕΔΙΣΑ, εξωτερικοί συνεργάτες), και την τοποθέτηση των κόκκινων κάδων, σε επιλεγμένα και οριοθετημένα σημεία στο Ρέθυμνο.

Η ανακύκλωση είναι απόδειξη κοινωνικής και περιβαλλοντικής συνείδησης και πράξη ευθύνης! Στηρίζουμε και προστατεύουμε το περιβάλλον, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής μας, συνεισφέροντας στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Check Also

Ρέθυμνο – Με παλιούς γνώριμους και νέα πρόσωπα συνεχίζει ο Γιώργος Μαρινάκης για 4η φορά στον δημαρχιακό θώκο

Ματθαίος Καπετανάκης - neakriti.gr Με παλιούς γνώριμους και νέα πρόσωπα στους στενούς συνεργάτες του συνεχίζει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize