Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / FreeTime / Στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ντοκιμαντέρ Χανιώτη

Στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ντοκιμαντέρ Χανιώτη

To ντοκιμαντέρ «Ο Ελκόμενος επί κρημνού, Κρήτη 1947» του Κώστα Νταντινάκη, πρόκειται να προβληθεί στο φετινό 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 12 Μαρτίου 2017.

Περίληψη:
Κρήτη, 1947. Ενώ στα Χανιά μαίνεται ο Εμφύλιος, τα μεσάνυχτα της 1ης Αυγούστου, παρακρατικοί της ομάδας Παύλου Γύπαρη απήγαγαν δολίως από το σπίτι του τον αγωνιστή ιερέα του Ε.Α.Μ. Νικόλαο Αποστολάκη και αφού τον βασάνισαν απάνθρωπα τον πέταξαν στον Κόκκινο Γκρεμό κοντά στις φυλακές Καλαμίου. Η σύζυγός του εκτοπίστηκε από το Νεροχώρι Αποκορώνου όπου διέμεναν ενώ τα πέντε παιδιά τους συνέχισαν να διώκονται μέχρι τις πανεπιστημιακές τους σπουδές. Τα γεγονότα μαρτυρούν επιζώντες της περιόδου με προεξάρχουσα την κόρη του Ισμήνη.

Το ελληνικό ντοκιμαντέρ έχει πρωταγωνιστική θέση στο πρόγραμμα του 19ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Έπειτα από μεγάλο αριθμό καταθέσεων που έφτασαν τις 110, συνολικά 64 ντοκιμαντέρ θα προβληθούν στο 19ο ΦΝΘ, τόσο στο διεθνές πρόγραμμα, όσο και στο ελληνικό πανόραμα. Τρία από αυτά συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα, που εγκαινιάζεται στη φετινή διοργάνωση. Πολιτική, κοινωνία, προσωπικές ιστορίες, ανθρώπινα δικαιώματα, τέχνη και φαγητό, βρίσκονται φέτος στο επίκεντρο των ελληνικών ταινιών.

Check Also

Ο μυστηριώδης θάνατος του Χανιώτη ναυτικού

neakriti.gr Ένας ναυτικός με καταγωγή από τα Χανιά έχασε τη ζωή του τις προηγούμενες ημέρες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize