Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Στο Παρατηρητήριο εσπευσμένα ο Δήμαρχος Γόρτυνας για τον προϋπολογισμό

Στο Παρατηρητήριο εσπευσμένα ο Δήμαρχος Γόρτυνας για τον προϋπολογισμό

Στην Αθήνα, σε προγραμματισμένο ραντεβού με τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών και του Παρατηρητηρίου πρόκειται να βρεθεί σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Νίκος Σχοιναράκης προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του προϋπολογισμού για το 2017.

Το ταξίδι του Δημάρχου κρίθηκε επιβεβλημένο καθώς τις προηγούμενες ημέρες και ενώ οι οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Γόρτυνας εργάζονταν πυρετωδώς για τη σύνταξη του νέου σχεδίου του προϋπολογισμού για το 2017, ήρθε έγγραφο από το Παρατηρητήριο με το οποίο γίνεται γνωστό ότι ο Δήμος βγαίνει (;)  από το πρόγραμμα εξυγίανσης και από τον ειδικό λογαριασμό, με τη βοήθεια του οποίου είχε ισοσκελίσει προϋπολογισμό την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει το Παρατηρητήριο στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Γόρτυνας, δεν χρειάζεται να συμπεριληφθεί στο φετινό σχέδιο του προϋπολογισμού ούτε το δάνειο από το ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, παρά μόνον η επιχορήγηση την οποία έλαβε ο Δήμος για να ολοκληρώσει την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του. Εν ολίγοις τα στελέχη του Παρατηρητηρίου θεωρούν ότι ο Δήμος της Γόρτυνας μπορεί για το 2017 να ισοσκελίσει προϋπολογισμό με τα έσοδα που έχει στη διάθεσή του και να «σταθεί μόνος του στα πόδια του» χωρίς περαιτέρω οικονομική υποστήριξη και με δεδομένο ότι έχουν επιλυθεί τα δύο μεγάλα οικονομικά «αγκάθια» που ήταν η Κοινωφελής Εταιρία( η οποία επιχορηγήθηκε με ποσό 300.000 ευρώ) και η ΔΕΑΤΕΚ ΑΕ ( εταιρεία των σφαγείων Ασημίου) που οδηγείται σε λύση και εκκαθάριση.

Τα νέα αυτά δεδομένα, ωστόσο, δεν συμφωνούν με τα όσα σχεδίαζε για τα επόμενα δύο χρόνια η δημοτική αρχή, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί αρκετές από τις διορθωτικές ενέργειες αλλά και τις επενδύσεις που είχαν προγραμματιστεί. Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Γόρτυνας ανεβαίνει εσπευσμένα στην Αθήνα, προκειμένου σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τα στελέχη του Υπουργείου να επανεξεταστεί το όλο θέμα.

Με βάση τις εξελίξεις αυτές ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σχοιναράκης θα είναι απών από το σημερινό προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα ξεκινήσει στις 7.30 εαν και εφόσον φυσικά υπάρξει απαρτία από τους δημοτικούς συμβούλους και δεν οδηγηθεί σε αναβολή.

Check Also

Γραφείο προϋπολογισμού κράτους – «Βγαίνουμε» για την διατήρηση της 13ης σύνταξης και την μείωση του ΦΠΑ

naftemporiki.gr Την εκτίμηση της κυβέρνησης ότι το κόστος των θετικών μέτρων που ψηφίστηκαν στη Βουλή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize