Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΦΥΣΗ / Στα λευκά ντύθηκε σήμερα και ο Δήμος Σητείας – Αποκλεισμένος και ο ΒΟΑΚ!

Στα λευκά ντύθηκε σήμερα και ο Δήμος Σητείας – Αποκλεισμένος και ο ΒΟΑΚ!

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν στην περιοχή του Οροπεδίου της Ζήρου του Χανδρά από τα μεσάνυχτα και συνεχίζονται ενώ εδώ και περίπου δύο ώρες χιονίζει ακατάπαυστα στα χωριά του βόρειου οδικού άξονα αλλά ακόμα και μέσα στην πόλη της Σητείας.

Χιόνια στη Σητεία

Αυτήν την ώρα κλειστός παραμένει ο δρόμος της εθνικής οδού από Σκοπή προς Άγιο Νικόλαο όπου σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από την Πολιτική Προστασία του Δήμου και την Αστυνομία έχουν αποκλειστεί κάποια οχήματα από τα Μέσα Μουλιανά και μέχρι την Λάστρο.

Επί ποδός τα οχήματα του Δήμου, καθώς και ιδιωτικά που έχει εκμισθώσει αλλά και οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να ανοίξουν οι κεντρικοί δρόμοι τόσο από το βόρειο όσο και το νότιο άξονα καθώς και προς το οροπέδιο της Ζήρου όπου τις πολύτιμες υπηρεσίες προσφέρει και το 3ο ΚΕΠ.

Οι χιονοπτώσεις συνεχίζονται αυτήν την ώρα σε αρκετές περιοχές ενώ ο υδράργυρος έχει πέσει υπό το μηδέν σε κάποιες.
Πέραν βέβαια των προβλημάτων που δημιουργούνται , το σκηνικό είναι εντυπωσιακό με μοναδικές υπέροχες εικόνες ….

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ – ΑΝΑΤΟΛΗ

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται αυτές τις ώρες στους δρόμους λόγω του χιονιού. Η κίνηση ακόμα και στο ΒΟΑΚ είναι προβληματική. Στο ύψος του Σεληναρίου αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος του δρόμου από τη Νεάπολη προς τα Μάλια η κίνηση των οχημάτων είναι δύσκολη και απαιτεί αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στο δρόμο Άγιος Νικόλαος – Σητεία το τμήμα στη Μαλαύρα παραμένει προβληματικό, αφού είναι σημείο που στοιβάζεται χιόνι, ενώ κλειστοί είναι οι δρόμοι προς το Οροπέδιο Λασιθίου από την πλευρά του επαρχιακού δικτύου του νομού, αλλά και οι δρόμοι στα χωριά που βρίσκονται στις παρυφές της Ανατολικής Δίκτης. Η αστυνομία συνιστά αποφυγή των άσκοπων κινήσεων και όπως τονίζει ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Μανόλης Πετάσης, είναι μία διαρκώς μεταβαλλόμενη κατάσταση στους δρόμους, αφού υπάρχουν διανοίξεις σε διάφορα σημεία, αλλά οι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν πως μόνο με αλυσίδες υπάρχει ασφαλής κίνηση.

Μ.Α. – ΑΝΑΤΟΛΗ

Check Also

Σητεία – Στο λιμάνι της πόλης η φρεγάτα Ύδρα

anatolh.com Στο λιμένα της Σητείας κατέπλευσε σήμερα νωρίς το πρωί το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize