Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / NEWS VIDEOS / Στα θεμέλια το νέο κλειστό γυμναστήριο στα Περιβόλια Ρεθύμνου – Στην αναμονή χιλιάδες αθλητές

Στα θεμέλια το νέο κλειστό γυμναστήριο στα Περιβόλια Ρεθύμνου – Στην αναμονή χιλιάδες αθλητές

Η σύμβαση έργου είχε υπογραφεί το 2014 και προέβλεπε σε 14 μήνες, το φθινόπωρο του 2015 να λειτουργεί στα Περιβόλια Ρεθύμνου νέο κλειστό γυμναστήριο. Τρία χρόνια μετά έχει μετά βίας ολοκληρωθεί η θεμελίωση του κτιρίου όπου θα φιλοξενούνται αρκετά αθλήματα που εκ περιτροπής εξυπηρετούνται τώρα από σχολικά γυμναστήρια και από αυτό του πανεπιστημίου Κρήτης στον Γάλλο Ρεθύμνου. Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης είναι ότι στην ενόργανη γυμναστική δεκάδες παιδιά δε γίνονται αποδεκτά για εγγραφή, λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων.

Με 1,1 εκατομμύρια ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων αναμένεται να ανεγερθεί το νέο κλειστό γυμναστήριο Ρεθύμνου. Η διαδικασία κυλάει αργά λόγω της οικονομικής στενότητας της χώρας, ωστόσο ο δήμος Ρεθύμνου ετοιμάζεται και για εργολαβία 250 χιλιάδων ευρώ με ιδίους πόρους, ώστε μαζί με την αναβάθμιση και αποκατάσταση δρόμων στη συνοικία των Περιβολίων, να κατασκευαστούν και οι δρόμοι πέριξ του γειτνιάζοντα, νέου χώρου άθλησης, όπως διασαφηνίζει ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων – υπηρεσιών του δήμου Ρεθύμνου, Μίνως Αλεφαντινός.

Παράλληλα αγωνιούν οι ιθύνοντες της ενόργανης γυμναστικής, ένα από τα αθλήματα που γίνονται προσπάθειες να στεγαστεί σε γήπεδο-μπαλόνι στον Γάλλο Ρεθύμνου, δια στόματος της εφόρου, Βάσως Παπαδογιαννάκη. 310 παιδιά έχουν επιλέξει αυτό το άθλημα στο Ρέθυμνο, όμως 75 παραμένουν σε λίστα αναμονής λόγω έλλειψης χώρων. Παρά τα προβλήματα οι διακρίσεις είναι σημαντικές και χρειάζονται προσοχή και ενδιαφέρον.

Σε οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων στα Περιβόλια, ανεγείρεται το κλειστό γυμναστήριο εμβαδού 1.339 τμ. Θα διαθέτει κλιματισμό και 12 θέσεις στάθμευσης με τον περίοικο, Νίκο Παλιεράκη να εκφράζει τις επιφυλάξεις του για την αισθητική του κτιρίου και την κυκλοφοριακή λειτουργικότητα της περιοχής.

Check Also

Κρήτη – Μια διαφορετική υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής!

www.cretalive.gr Έδωσαν χρώμα και σχήμα στους ερειπωμένους κι ερημωμένους τοίχους της περιοχής Μία υπαίθρια… εικαστική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize