Ρέθυμνο – Περιμένουν με τις ώρες μάταια για να εγγραφούν στο κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης

Αγανακτισμένοι που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και με πικρία που έχουν ανάγκη το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, αρκετοί δημότες του Ρεθύμνου, παιδεύονται εδώ και μια βδομάδα για να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην υπηρεσία κοινωνικής μέριμνας του δήμου.

Η υπηρεσία φιλοξενείται στη βόρεια πλευρά του δημαρχείου. Στο δεύτερο γραφείο είναι ο χώρος αναμονής, ενώ στο πρώτο και το τρίτο γραφείο, βρίσκονται οι υπάλληλοι που δέχονται τα προς υποβολή δικαιολογητικά. Το σύστημα τίθεται συνεχώς εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να χάνουν την ψυχραιμία τους οι δικαιούχοι, ενώ οι υπάλληλοι προσπαθούν να τους εξηγήσουν την κατάσταση και τους συστήνουν να κάνουν υπομονή.

Το πρωί γίνεται διανομή αριθμών προτεραιότητας, όμως μάταια, αφού με τις συνεχείς βλάβες, οι περισσότεροι δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετηθούν, μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Χρέη κλητήρα, εκτελούν κάποιοι από τους υπαλλήλους της κοινωνικής υπηρεσίας για να συντονίζουν τον αριθμό προτεραιότητας στα δύο γραφεία και προσπαθώντας να ηρεμήσουν όσους περιμένουν στην αίθουσα αναμονής και στο… πεζοδρόμιο.

Ακόμη δεν έχει λειτουργήσει στις εν λόγω εγκαταστάσεις το κέντρο κοινότητας Ρεθύμνου, ενώ παραμένει αβέβαιο και το μέλλον των υπαλλήλων της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Ρεθύμνου που έχουν προσληφθεί μέσω του προγράμματος καταπολέμησης της ακραίας φτώχειας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize