Παραμένουν χωρίς στέγη οι μαθητές με αναπηρία του ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΗΝ ΚΕΓΕ

Xωρίς στέγη παραμένει το Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ρεθύμνου,  γνωστό ως ΕΕΕΕΚ, καθώς 14 χρόνια μετά την ίδρυσή του, εξακολουθεί να συστεγάζεται με το  Ειδικό δημοτικό σχολείο και το ειδικό νηπιαγωγείο σε ανεπαρκείς χώρους για την υλοποίηση της πολυεπίπεδης και πολυσήμαντης αποστολής του.

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, με ανακοίνωση του υπενθυμίσει στην τοπική κοινωνία  τις διεκδικήσεις του, μεταξύ των οποίων είναι και το γεγονός ότι το κτήριο του ΚΕΓΕ το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει αυτά τα παιδιά παραμένει αναξιοποίητο, λόγω της γραφειοκρατίας. Μάλιστα χθες, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των γονέων στο εν λόγω κτίριο, ακριβώς για να τονιστεί το συγκεκριμένο αίτημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής: «Με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ» στις 3 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό, σας προσκαλεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 13.00 να παραβρεθείτε στο κτήριο του ΚΕΓΕ, για να υπενθυμίσουμε στην τοπική κοινωνία ότι το Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μαθητές με Αναπηρία, παρ’ όλο που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2002 παραμένει 14 χρόνια τώρα ένα σχολείο χωρίς δική του στέγη. Όπως είναι γνωστό συστεγάζεται με το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό Νηπιαγωγείο σε χώρους που δεν επαρκούν και δεν είναι οι πλέον κατάλληλοι για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες 40 μαθητών με αναπηρία, στερώντας παράλληλα από τα άλλα δύο πλαίσια ζωτικούς χώρους.

Την ίδια στιγμή το κτήριο του ΚΕΓΕ στον Κόμβο Αμαρίου παραμένει αναξιοποίητο. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ γνωρίζει και αναγνωρίζει τις προσπάθειες τόσο της Διεύθυνσης και του Προσωπικού του σχολείου, όσο και τις ενέργειες που έχει προβεί το Τμήμα Παιδείας και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Κ. Γεωργαλής για την παραχώρηση του ΚΕΓΕ προκειμένου να στεγάσει το ΕΕΕΕΚ και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο. Με την ενέργειά μας αυτή να παραβρεθούμε στον συγκεκριμένο χώρο στις 2 Δεκεμβρίου, επιθυμούμε να δηλώσουμε την έμπρακτη συμπαράστασή μας στις προσπάθειες των φορέων της Πόλης μας να δοθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα της στέγασης του σχολείου των παιδιών μας.

Παράλληλα, ως γονείς αξιώνουμε καλύτερες συνθήκες στέγασης των μαθητών του ΕΕΕΕΚ και ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών μας, που θα σέβεται τις εκπαιδευτικές ανάγκες τους και θα συμβάλλει στη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Σας περιμένουμε να στηρίξετε έμπρακτα το δίκαιο αίτημα των παιδιών μας με την παρουσία σας στο ΚΕΓΕ.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize