Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΦΥΣΗ / Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη Ν.Α. Μεσόγειο αύριο στο Ηράκλειο

Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη Ν.Α. Μεσόγειο αύριο στο Ηράκλειο

Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη Ν.Α. Μεσόγειο αύριο στο Ηράκλειο

 

Το 2ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για τη Ν.Α. Μεσόγειο οργανώνει η Επαγγελματική και Επιστημονική Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και τη συνεργασία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης.

Στο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου, 17:30 το απόγευμα, στο Ξενοδοχείο ATLANTIS, θα συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και εκπρόσωποι εταιρειών από τον τομέα των υδρογονανθράκων. Κατά τις εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να συζητηθούν τεχνικά και στρατηγικά θέματα, καθώς και οι σημαντικότερες εξελίξεις γύρω από το ενεργειακό ζήτημα.

Το συνέδριο, σύμφωνα με τους οργανωτικά στελέχη της Επαγγελματικής  και Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών, αφιερώνεται στην πρόσφατα εκλιπούσα Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Ενέργειας και Βιομηχανίας Βιργινία Μανασάκη όπως επίσης στη μνήμη του Κύπριου Προέδρου Τάσου Παπαδόπουλου.

«Στόχος μας είναι η ανάδειξη γρήγορων επενδύσεων νοτίως στην ΑΟΖ της Κρήτης και η άμεση θέσπιση της Ελληνικής ΑΟΖ» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα στελέχη της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της Επαγγελματικής-Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολόγων Μηχανικών. Οι ίδιοι απευθύνοντας ανοικτό κάλεσμα σε φορείς και πολίτες τονίζουν: «Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το συνέδριο αυτό καθώς θα ανακοινωθούν σημαντικές εξελίξεις γύρω από το ενεργειακό ζήτημα, που αναδεικνύεται από τους μηχανικούς, αλλά αφορά όλους τους κλάδους έμμεσα ή άμεσα. Υπάρχουν αποφάσεις που πρέπει να παρθούν γρήγορα και σε αυτό πρέπει οι πολίτες να είναι ενήμεροι έτσι ούτως ώστε ο καθένας από την πλευρά του να συμμετέχει σε ένα συλλογικό έργο, που δεν αφορά μόνο την οικονομία. Εταιρείες, θεσμοί και επιστήμονες του τομέα, θα δώσουν το πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης για πρώτη φορά, συλλογικά συγκροτημένα, έτσι ώστε να έχουμε μία στρατηγική κατεύθυνση γύρω και πέρα από το ενεργειακό όραμα που έρχεται από την Κρήτη».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
17:30
– Προσέλευση

18:00 – Χαιρετισμοί:
Περιφερειάρχη Κρήτης  Σταύρο Αρναουτάκη
Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Σεβασμιότατο Ειρηναίο
Αντιπεριφερειάρχη Χωροταξίας – Περιβάλλοντος & Ενέργειας  Νικόλαο Καλογερή
 Εκ μέρους Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών Μαρία Χναράκη

Check Also

Ρέθυμνο – Μάρθα Γκατζιανίδου – «Η παιδεία των παιδιών μας κριτήριο ψήφου στις τοπικές εκλογές»

Οι εξελίξεις, οι αναδιαρθρώσεις στην παιδεία μπορεί και πρέπει να γίνουν αντικείμενο συζήτησης και κριτήριο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize