Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / FreeTime / Ο εικαστικός Χρήστος Αρβανίτης συναντάει κάτι ανθρώπινο εδώ που αγαπά – Αυτό σε τραβά να ζήσεις στο Ρέθυμνο!

Ο εικαστικός Χρήστος Αρβανίτης συναντάει κάτι ανθρώπινο εδώ που αγαπά – Αυτό σε τραβά να ζήσεις στο Ρέθυμνο!

Αυτό που συγκλονίζει κάποιον που έρχεται σε επαφή με την πόλη του Ρεθύμνου, είναι η ευκολία της στο να κερδίζει ανθρώπους σαν ένας μαγνήτης που τους προσελκύει κοντά της. Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Αρβανίτης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, αργότερα ήρθε στην Ελλάδα και με την πάροδο του χρόνου ήρθε στο Ρέθυμνο για μια εργασία ως διακοσμητής βιτρινών κι αμέσως το ερωτεύτηκε. Έτσι απλά συμβαίνει με τους ανθρώπους εδώ, ερωτεύονται την πόλη κι επιστρέφουν για να την κατακτήσουν.  

Ένας καλλιτέχνης της πόλης, ζωγράφος αρχικά που στην πορεία τον απασχόλησε η Παγκοσμιοποίηση και καταπιάστηκε με έργα τέχνης επί του θέματος. Λατρεύει το Ρέθυμνο, γιατί του προσφέρει μια λιτή ζωή όπως θέλει να είναι. Έτσι εμπνέεται πλέον με έργα τέχνης που συμπεριλαμβάνουν την πλούσια φύση του τόπου όπως τα δέντρα. Δεν ξεχνάει τα θέματα που απασχόλησαν τον κόσμο και τον ίδιο, όμως συναντάει κάτι ανθρώπινο εδώ που αγαπά και είναι αυτό που ελκύει τους ανθρώπους που επιλέγουν να ζήσουν στο Ρέθυμνο.

Η πρώτη προσωπική του έκθεση ζωγραφικής ήταν σε ηλικία 17 ετών στην Κωνσταντινούπολη, στην πορεία συμμετείχε σε αρκετές εκθέσεις στην Αθήνα, αλλά και σε μεικτές εκθέσεις στην Ευρώπη. Στο Ρέθυμνο έχει εκθέσει τα έργα τέχνης του στο σπίτι του πολιτισμού. Τα θέματα που τον απασχολούσαν παλαιότερα ήταν ερωτικές σκηνές με τις περισσότερες φορές να πρωταγωνιστεί ένα ξύλινο παιδικό αλογάκι. Το ξύλινο αλογάκι για τον Χρήστο, αντιπροσωπεύει τη σκληρότητα ενός παιδιού σε συνδυασμό  με τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνειά του.

Στην πορεία τον απασχόλησε ιδιαίτερα η Παγκοσμιοποίηση, έτσι δημιούργησε έργα τέχνης που αφορούσαν άμεσα την ψυχολογία των ανθρώπων που πέτυχαν σκοτώνοντας άλλους ανθρώπους προκειμένου να ζήσουν αυτοί. Οι φιγούρες του ακροβατούν στον αέρα χωρίς να πατάνε και χαρακτηρίζονται περισσότερο ως σουρεαλιστικές. Συγκεκριμένα, ένα έργο που αντιπροσωπεύει αυτό το χαρακτηρισμό, είναι με ανθρώπους που στέκονται πάνω στην μεγάλη γραβάτα τους. Παρ’ όλο που έχει πλέον «καταργηθεί» η γραβάτα σήμερα, ο Χρήστος την χρησιμοποιεί συμβολικά.

Check Also

Σε πριγκιπικό γιοτ “πλέει” το ακριβότερο έργο τέχνης του κόσμου

ΑΠΕ-ΜΠΕ Ο ακριβότερος πίνακας ζωγραφικής στον κόσμο μήπως πλέει στη θάλασσα, κρεμασμένος σ’ έναν τοίχο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize