Ο.. Παπαφλέσσας των Ανωγείων εξομολογείται σε πανελλαδική τηλεόραση – video

Η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, ταξίδεψε στα Ανώγεια, όπου η δημοσιογράφος Ζήνα Κουτσελίνη συνάντησε τον παπά Ανδρέα Κεφαλογιάννη, τον “Παπαφλέσσα” των Ανωγείων.

Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη ο ιερέας ξεδιπλώνει πτυχές της ζωή του και μοιράζεται αλήθειες που προκαλούν αίσθηση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξη σχολιάζεται ιδιαίτερα το γεγονός της αγιογράφησης των ηρώων του 1821, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Ανώγεια Μυλοποτάμου, την εκκλησία δηλαδή που υπηρετεί ως εφημέριος ο παπά Ανδρέας.

Entertv: Ο παπα-Ανδρέας μιλά στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" Α'
Watch this video on YouTube.

Οι Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Παπαφλέσσας, Νικηταράς, Δασκαλογιάννης και η Μπουμπουλίνα, ήρωες της επανάστασης για την απελευθέρωση το 1821, βρίσκονται «τιμητικά» τοποθετημένοι στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στα Ανώγεια Μυλοποτάμου.

Πρόκειται για την απόφαση του ιερέα της περιοχής να εντάξει στις τοιχογραφίες τα πρόσωπα των ηρώων της Επανάστασης για να έχουν οι νέοι, ως φωτεινά παραδείγματα αυτούς τους «Άγιους» όπως τους χαρακτηρίζει ήρωες, που χωρίς να φοβηθούν, αγωνίστηκαν για την ελευθερία του γένους και του έθνους.

«Αρκετοί, αγνοούν την προσφορά της Εκκλησίας στον αγώνα, αλλά το γεγονός ότι η επανάσταση του 1821 έγινε «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία» δεν κρύβεται, ανέφερε ο πατέρας Ανδρέας σε σχετική ερώτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize