Άγιος Νικόλαος - Πρόγνωση καιρού
Ηράκλειο - Πρόγνωση καιρού
Ρέθυμνο - Πρόγνωση καιρού
Χανιά - Πρόγνωση καιρού
Breaking News
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Οι πολύχρωμοι παπαγάλοι του Μιχάλη Κουμνά, στολίζουν ξανά το Δημοτικό Κήπο του Ρεθύμνου

Οι πολύχρωμοι παπαγάλοι του Μιχάλη Κουμνά, στολίζουν ξανά το Δημοτικό Κήπο του Ρεθύμνου

Μια όμορφη έκπληξη περίμενε σήμερα τους επισκέπτες του Δημοτικού Κήπου στο Ρέθυμνο, αφού επέστρεψαν  οι πολύχρωμοι παπαγάλοι που στόλιζαν τα δέντρα του κήπου κατά διάρκεια της περυσινής καλοκαιρινής σεζόν. Η υπαίθρια τέχνη από παπαγάλους, κατασκευασμένοι από λάστιχα αυτοκινήτου και ζωγραφισμένοι από τον Μιχάλη Κουμνά, τοποθετήθηκαν στη νοτιοδυτική πλευρά του Δημοτικού Κήπου ώστε να στολίσουν το δημόσιο και αγαπημένο πέρασμα όλων των Ρεθυμνιωτών.

Οι παπαγάλοι χρειάστηκε να προστατευτούν το χειμώνα, αλλά και να συντηρηθούν από τον ίδιο τον δημιουργό τους, έτσι ώστε να δώσουν χρώμα για μια ακόμη καλοκαιρινή περίοδο στον κήπο μας. Μπλε, κόκκινοι, κίτρινοι και μαύροι παπαγάλοι, ατίθασα κρεμάμενοι στα κλαδιά προσφέρουν ζωντάνια και χαρά σε μικρά παιδιά που παίζουν στην παιδική χαρά και περιτριγυρίζονται από αυτό το παιχνίδισμα.

Συνάντησα τον Μιχάλη Κουμνά επί τω έργω κι έτσι μου εξήγησε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθέτηση των παπαγάλων. Μου ανέφερε συγκεκριμένα ότι και φέτος τοποθετήθηκαν 70 παπαγάλοι σε διάφορα σημεία του Δημοτικού Κήπου.  Ο ίδιος φροντίζει να τοποθετεί τα ψυχρά χρώματα σε πιο κοντινά και εμφανή σημεία και τα θερμά χρώματα σε λίγο πιο βαθιά σημεία ώστε να είναι όλοι οι παπαγάλοι ορατοί, όπως πρέπει και αρμόζει στην κατασκευή τους. Έτσι οι κόκκινοι είναι στο βάθος του κήπου και όμως φαίνονται από μακριά. Φέτος, όπως μου ανέφερε, υπήρξε μια καθυστέρηση στην τοποθέτησή τους λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Παρ’ όλα αυτά έκαναν ξανά την εμφάνισή τους προκειμένου να εντυπωσιάσουν εκ νέου ντόπιους και τουρίστες!

Ιωάννα Καψάλη
Ανεξάρτητη Δημοσιογράφος at | [email protected]

Απόφοιτη Ψηφιακών Μέσων - Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Έχει τίτλους γνώσεων στη διακόσμηση και στη γραφιστική
Μιλάει ξένες γλώσσες
Αγαπά τις τέχνες - από το τραγούδι μέχρι τη ζωγραφική

Check Also

Καταδικάστηκε παιδόφιλος που «εξαγόραζε» γονείς με τρόφιμα

news247.gr Σε κάθειρξη 25 ετών και χρηματική ποινή 150.000 ευρώ για τις κατηγορίες της αποπλάνησης …

Σχόλια