Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Οι… «μακρινοί Νορβηγοί» ήρθαν κοντά με την «καλή τρέλα των Κρητικών» και ανταπέδωσαν με ένα κοντέινερ γεμάτο αγάπη!

Οι… «μακρινοί Νορβηγοί» ήρθαν κοντά με την «καλή τρέλα των Κρητικών» και ανταπέδωσαν με ένα κοντέινερ γεμάτο αγάπη!

Έχοντας εισπράξει τόση αγάπη και ζεστή φιλοξενία τόσα χρόνια, Νορβηγοί τουρίστες, αλλά και κάτοικοι του Ρεθύμνου θέλησαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους. Δεν το έκαναν με ένα μικρό, συμβολικό δώρο, αλλά με ένα ογκώδες κοντέινερ γεμάτο υγειονομικό υλικό για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νησιού, ακόμα και με παιχνίδια και είδη σπιτιού που θα χαρίσουν σε ηλικιωμένους στα χωριά.

Ένα τεράστιο κοντέινερ έφτασε στο Ρέθυμνο από τη μακρινή Νορβηγία, γεμάτο φιλανθρωπικό υλικό.

Ο Geir Rune Moeller μάς ανέφερε: «Θέλαμε να δώσουμε κάτι πίσω στους Κρητικούς για τη φιλοξενία και για όλα όσα μάς αρέσουν εδώ κάτω. Αγαπάμε το καλό κομμάτι της «τρέλας» των Κρητικών».

Η δράση μάλιστα των μακρινών Νορβηγών που ήρθαν κοντά με τους Κρητικούς δε σταματά στο Ρέθυμνο.

Η Berit Nielsen, σύζυγος του Geir που ζουν στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, ανέφερε: «Έχουμε έρθει σε επαφή με τα Κέντρα Υγείας στην Αγία Φωτεινή και το Σπήλι και τις κοινωνικές υπηρεσίες τους, αλλά και με αυτές της πόλης του Ρεθύμνου».

Πίσω στη Νορβηγία μάλιστα υπάρχει ακόμα παραπάνω υλικό που θα έρχεται σταδιακά στην Κρήτη.

Ο Finn Stoecker εργαζόταν σε νοσοκομείο στη Νορβηγία, δήλωσε: «Εργάστηκα εκεί για πολλά χρόνια και έχω φίλους και επαφές, ρώτησα αν θέλουν να βοηθήσουν κι έτσι αυτή τη φορά εξασφάλισα 12 κουτιά».

Το έργο τους, αναγνωρίζουν και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό που έρχονται σε επαφή μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια μέχρι που κάποιοι μετακόμισαν στην Κρήτη με τη Νίτσα Αγγουριδάκη, υπάλληλο υποδοχής στο ξενοδοχείο Summer Dream να δηλώνει ότι είναι άνθρωποι μορφωμένοι, επικοινωνιακοί και με κοινωνικές ευαισθησίες.

Δημοσίευμα του Νορβηγικού Τύπου

Ευχαριστήρια επιστολή Νορβηγών

 

Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος at | [email protected] |

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Κοινωνιολογία
Απόφοιτος Δημόσιας Διοίκησης - Δημόσιας Οικονομικής
Μιλάει ΕΛ/FR/EN/DE/ES/IT

Check Also

Ξεκίνησε από την Κρήτη για εκδρομή με το σκάφος του κι έπαθε έμφραγμα

cretapost.gr Μια μικρή κρουαζιέρα στη νήσο Χρυσή έκανε σήμερα μια ομάδα τουριστών, ωστόσο ένα από …

Σχόλια

Font Resize