Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Travel / Νέα «σωτήρια»συμφωνία για το καλό του τουρισμού στην Κρήτη

Νέα «σωτήρια»συμφωνία για το καλό του τουρισμού στην Κρήτη

Μια σημαντική εξέλιξη την περίοδο αυτή που δεν υπογράφονται πια συμβάσεις με φορείς παρά μόνο επιχειρησιακές.

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, πιστός στο δόγμα, ότι η εργασιακή ειρήνη και συνεργασία εργοδοτών και εργαζομένων είναι το κλειδί της επιτυχίας, προχώρησε στην υπογραφή νέας σύμβασης για το 2017 με το Σωματείο των Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων, η οποία είναι και η μοναδική αντίστοιχη για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Την Σύμβαση προσυπόγραψαν το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης το Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Πούλμαν και η εταιρεία Solmar (Union).

Σύμφωνα με τον κ. Βλατάκη, πρόεδρου του Σύνδεσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, σε μια περίοδο που δεν υπογράφονται πλέον συμβάσεις με φορείς παρά μόνο επιχειρησιακές, οι δυο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον εργοδοτών και εργαζομένων.

«Πρωτοστατούμε σε όλη την Ελλάδα και καλούμαστε να πορευτούμε μαζί για το καλό του τόπου και μάλιστα σε μία περίοδο ιδιαιτέρως δύσκολη για τη χώρα και τον τομέα του τουρισμού.»

Και όλα αυτά βέβαια με δεδομένο και τα όσα είχαν συμβεί πριν 2 χρόνια, προτού οι δύο πλευρές «δώσουν τα χέρια», με τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων τότε να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση μη συμφωνίας.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Check Also

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ που εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση

Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο για την παροχή Μέσων Ατομικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize