Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ / Μπακογιάννη – Κεφαλογιάννης: Η Έκθεση της Κομισιόν για την Αλβανία αποτελεί διπλωματική ήττα της Κυβέρνησης

Μπακογιάννη – Κεφαλογιάννης: Η Έκθεση της Κομισιόν για την Αλβανία αποτελεί διπλωματική ήττα της Κυβέρνησης

 

Διπλωματική ήττα για την κυβέρνηση συνιστά, για την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία στην οποία δεν περιλαμβάνεται ουδεμία αναφορά στην προκλητική στάση της αλβανικής πλευράς σε σημαντικά ζητήματα όπως η ανακίνηση αξιώσεων περί «τσάμικου» ζητήματος ή η ανεπαρκής προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Με ερώτησή που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, οι δύο βουλευτές της ΝΔ  ασκούν έντονη κριτική για τους χειρισμούς του απέναντι στις προκλήσεις της Αλβανίας, χαρακτηρίζοντάς τους «επιεικώς ατυχείς», ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση για «καινοφανή στρατηγική» στην αντιμετώπιση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων.

«Οι επιεικώς ατυχείς χειρισμοί της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών στις ελληνοαλβανικές σχέσεις επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς με το χειρότερο δυνατό τρόπο για την Ελλάδα, στην πρόσφατη Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία», υπογραμμίζουν σε δήλωσή τους με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης οι δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι η καινοφανής στρατηγική της ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει στη θέσπιση ενός κοινού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων ήταν εξαιρετικά εσφαλμένη», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Αποδεικνύεται σήμερα ότι η επίσημη καταγραφή του μηχανισμού από την Ε.Ε. δεν επέτρεψε απλώς στην αλβανική πλευρά να θέσει ενώπιον τρίτων μια σειρά από παράλογες αξιώσεις, αλλά δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να αποσυνδεθεί η πορεία προόδου των ελληνοαλβανικών σχέσεων από την πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε.», καταλήγουν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Check Also

Η πρώτη μέρα δείχνει τις προτεραιότητες Μητσοτάκη

cnn.gr Πηγή: EUROKINISSI Όταν, προεκλογικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε ότι πρόθεσή του είναι να μην αφήσει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize