Αρχική / ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΟΥΖΙΝΑ / Μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι από τη Γωγώ Πρινιωτάκη στο Ρέθυμνο

Μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι από τη Γωγώ Πρινιωτάκη στο Ρέθυμνο

Λαχταριστό μοσχαράκι λεμονάτο με ρύζι από τη Γωγώ Πρινιωτάκη για γευστικές πανδαισίες στο Ρέθυμνο!

Σε ποιον δεν αρέσει αυτό το φαγητό, έτσι το έφτιαξε η κυρία Γωγώ για να τρελάνει τους αναγνώστες της CreteDoc, αλλά και όλους όσους θα έχουν την τύχη να το δοκιμάσουν.

Απολαύστε το! 

 

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι (σε κομμάτια)

2 καρότα

2 κρεμμύδια

χυμό από 1 λεμόνι

1 κουταλιά σούπας κορνφλάουερ

αλάτι

πιπέρι

 

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι, τα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα), λίγο μετά προσθέτουμε καυτό νερό για να βράσουν και παρακολουθούμε τη διαδικασία βράσης για να προσθέτουμε νερό, όταν χρειάζεται και μέχρι να ψηθεί το κρέας.

Ωστόσο, κόβουμε τα καρότα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα για να βράσουν και αυτά.

Όταν βράσει το κρέας, τού προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε ξεχωριστά το χυμό λεμονιού με το κορνφλάουερ, προσθέτουμε λίγο ζωμό από το βρασμένο μοσχάρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε τη σάλτσα μας.

Τέλος, προσθέτουμε τη σάλτσα στο μοσχάρι, ανακατεύουμε και βγάζουμε μετά από λίγο από τη φωτιά.

Τόσο εύκολο αλλά πολύ νόστιμο μοσχαράκι!

tip! Στην περίπτωση που θέλουμε να συνδυάσουμε το λεμονάτο μοσχάρι με πατάτες και όχι με ρύζι, τότε κόβουμε πατάτες χοντρές (στα δύο) και τις τηγανίζουμε.

Όταν τηγανιστούν, τις βράζουμε λίγο στη σάλτσα του λεμονάτου, ξεχωριστά από το κρέας, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και δάφνη.

Τέλος, προσθέτουμε κρέας και πατάτες μαζί χωρίς περαιτέρω ψήσιμο.

Καλή όρεξη!

Check Also

Ο αρχιμάγειρας που άλλαξε την ελληνική κουζίνα!

sansimera.gr Ο «Οδηγός της Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής», που εξέδωσε το 1926, «έσπρωξε την ελληνική κατσαρόλα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize